Syntynyt Nastolassa 1989.

Joensuun kaupunginteatterissa hän aloitti elokuussa 2021.

Tärkeimmät koulutuksesi: “Teatteritaiteen maisteri 2016.”

Tärkeimmät työsi: “Kissani Jugoslavia -näytelmän Bekim Vaasan kaupunginteatterissa. Kaikki Meriteatteri-ryhmän teokset. Työskentelin vuosina 2017-2020 Helsingissä Ylioppilasteatterin taiteellisena vastaavana yhdessä siskoni Anni Mikkelssonin kanssa. Ylioppilasteatterilla ohjasin ja käsikirjoitin esityksiä.”

Muita saavutuksia tai mainittavaa: “Olen tehnyt nokkosesta lankaa ja virkannut siitä pipon itse veistämälläni virkkuukoukulla.”

Miten sinusta tuli näyttelijä? “Vanhemman siskon perässä tuli alun perin teatteriharrastus aloitettua. Lukion jälkeen mikään muu ammatti ei vetänyt puoleensa samalla tavalla.”

Mikä teatterissa viehättää sinua? “Elävä vuorovaikutus ja kontakti yleisön kanssa. Yhteen kerääntyminen ja yhdessä kokeminen.”

Mitä teet vapaa-ajalla? “Luen, kirjoitan, soitan kitaraa ja laulan. Harrastan kaikenlaista perinnekäsityötä ja ravaan vapaa-ajan asunnollani Nurmeksessa.”

Kerro jokin teatteriin liittyvä muisto, joka on painunut erityisen hyvin mieleesi. “Kissani Jugoslavian esityksessä Vaasassa kesken esityksen rekvisiittana olleesta tuolista irtosi jalka. En huomannut tätä ja toinen näyttelijä asetti jalan paikoilleen niin että tuoli näytti olevan kunnossa. Lähestyin tuolia monologia puhuen ja kohta nousisin tuolin päältä pöydälle. Valosuunnittelijamme huomasi tilanteen ja käveli näyttämölle, otti tuolista kiinni pitäen sitä kasassa, katsoi minua ja sanoi kovaan ääneen: “astu vaan”. En tosiaan tiennyt mistä oli kyse mutta tottelin ja astuin tuolin päältä pöydälle. Näin improvisoitiin yli mahdollisesta vaaratilanteesta.”

Anna aineeton lahja!

Lahjakortit haluamallesi summalle Carelicumista, ovilipunmyynnistä ja Lippupisteeltä.

Lue lisää!

S-etukortilla alennusta

Hyödynnä etusi S-etukortilla!

Tutustu!

OP:n omistaja-asiakkaiden edut

OP:n omistaja-asiakas: saat nyt teatteriliput etuhintaan.

Katso edut

Sarjalipulla draamaa

Käy katsomassa haluamanasi ajankohtana Vaarallisia suhteita ja Hirvimetsä!

Sarjalippu maksaa vain 42 euroa (norm. 54 e). Myynnissä 28.2.2023 saakka.

Lue lisää!