Syntynyt 1984 Helsingissä.

Esiintyi ensimmäistä kertaa Joensuun kaupunginteatterissa Prinsessa Ruusunen -esityksessä vuonna 1999. Vieraillut sen jälkeen useissa eri esityksissä ja työskentelee tällä hetkellä myös koreografin tehtävissä.

Tärkeimmät koulutuksesi: “Erityisopettajan ja tanssijan koulutukset.”

Tärkeimmät työsi: “Olen työskennellyt freelancer-esiintyjänä hyvin erilaisissa tuotannoissa viime vuosina ja hyvin erilaisissa rooleissa. En osaa näistä sanoa mitään toista tärkeämmäksi, mutta “pyöreähkönä” vastauksena sanottakoon, että aina se esitys joka on työn alla sekä jollain mittareilla ensimmäinen isohko rooli ja teatteriesitys, jossa olin mukana eli “Täällä Pohjantähden alla” Joensuun Hasaniemessä 2008. Sen ohjasi Kai Paavilainen. Tanssin puolelta mainittakoon Cat People -tanssikoulun kanssa toteutettu tanssiteatteriesitys “Juokse Poika!” Esitys on aina iso kokonaisuus, ja lukuisissa esityksissä on minulle erityisiä tärkeyksiä. Näitä ovat esimerkiksi “se jossa tapasin puolisoni, “se jossa olin yksin lavalla ensimmäistä kertaa” tai “se jossa sairauden takia en voinut tanssia, mutta siirryin ajamaan ääniä ja jota taitoa hyödynsin seuraavassa projektissa” ja niin edelleen.”

Muita saavutuksia tai mainittavaa: “Asustelen puolisoni Jonnan kanssa Niinivaaralla kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa.”

Miten sinusta tuli näyttelijä? “En ole koulutukseltani näyttelijä, mutta varmaankin jonkinlainen kokonaisvaltainen kiinnostus teatteriin ja esitystaiteeseen sekä tarinoiden, tekstin ja puheen kanssa työskentelyyn on myös mahdollistanut minulle näyttelijän tehtäviä.”

Mikä teatterissa viehättää sinua? “Kaikki. Siis se koko kokonaisuus, jossa yhteistyössä esiintyjät ja yleisö tuovat eloon merkityksellisiä hetkiä, joiden arvo on mittaamaton. Ammatillisesti ajateltuna teatterissa riittää tutkittavaa, koska se hyvin kokonaisvaltainen taidemuoto. Esityksissä on mahdollista yhdistää hyvin monia eri esittävän taiteen traditioita ja pohtia aina uudestaan kulloinkin työstettävän esityksen kohdalla, mitä esitys on ja mitä se voisi olla.”

Mitä teet vapaa-ajalla? “Täysin issekseni jos voisin viettää vapaa-aikaa, niin käyskentelisin kaupungilla, kävelisin kujilla joilla en ole ennen käynyt, lukisin kirjastossa lehtiä ja joisin paljon kahvia. Lasten kanssa seikkailemme muun muassa leikkipuistoissa ja etsimme puroja.”

Kerro jokin teatteriin liittyvä muisto, joka on painunut erityisen hyvin mieleesi. “Musiikki on minulle yksi mieleenpainuvimmista asioista muutenkin, mutta esityksissä käytetty musiikki muistuttaa aina ilolla hienoista esityksistä. Esimerkiksi lähes poikkeuksetta, kun kuljen kaupungintalon portaita kuulen Viulunsoittaja katolla -musikaalin alkusävelmät Vasile Pantirin soittamana.”

Lue lisää Kallen omilta sivuilta