Syntynyt 1988 Helsingissä.

Aloitti Joensuun kaupunginteatterissa elokuussa 2018.

Tärkeimmät koulutuksesi: “(Näyttelijä FIA) Teatteritaiteen maisteri, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu 2013-2018. (Teatteri-ilmaisun ohjaaja) Näyttämötaide, draama ja teatteri, Yrkeshögskolan Novia 2009-2013.”

Tärkeimmät työsi: “Esimerkiksi näissä viime vuosien töissä minulla on ollut isoja rooleja: Stalinin lehmät (Anna), 9 hyvää syytä elää (Klara) ja Adalmiinan helmi (Adalmiina).”

Muita saavutuksia tai mainittavaa: “Olen opiskellut teatteria pitkään, ja sinä aikana on tullut tehtyä monenlaista. Olen opiskellut ja työskennellyt Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa ja Saksassa ja harrastanut paljon laulua ja tanssia.”

Miten sinusta tuli näyttelijä? “Lukiossa musiikinopettajani vihjaisi kohteliaasti Arja Saijonmaa –tulkintani jälkeen, että pitäisikö minun alkaa harrastaa näyttelemistä laulun sijaan. Siitä se sitten lähti.”

Mikä teatterissa viehättää sinua? “Ehkä se, että siinä pystyy yhdistämään niin monta hyvää asiaa: tarinankerronnan, vaikuttamisen, liikettä ja musiikkia, tekstiä ja yleistä häröilyä. Nykyään jokainen saa jo aika rauhassa häröillä, mutta ehkä silti näytteleminen antaa mahdollisuuden sekoilla eri roolien välillä. Arkiroolia ei tarvitse ottaa liian vakavasti. Lisäksi teatteri on se taidelaji, jossa osaan olla luova, ja jotain luovaa minun on pakko tehdä.”

Mitä teet vapaa-ajalla? “Liikun luonnossa, luen ja laiskottelen.”

Kerro jokin teatteriin liittyvä muisto, joka on painunut erityisen hyvin mieleesi. “Paljon mieleenpainuvaa ja hienoa on tapahtunut lähivuosina, mutta silti minulle teatterin tekemisen alkuvaiheet ovat olleet ne vahvimmat. Silloin kaikki oli uutta ja jopa maagista. Muistan harjoituksia, joissa tuli päälle sellainen flow, että improvisointi käy kuin itsestään ja tunnen suorastaan muuttuvani roolihahmokseni. Jälkeenpäin herään kuin hypnoosista ja on vaan että “wow”.”

Anna aineeton lahja!

Lahjakortit haluamallesi summalle Carelicumista, ovilipunmyynnistä ja Lippupisteeltä.

Lue lisää!

Kesätarjous: Kaksi lippua yhden hinnalla

Hyödynnä tarjous 1.6.–31.8.2022!

Lue lisää!

S-etukortilla alennusta

Hyödynnä etusi S-Etukortilla!

Tutustu!