Syntynyt 1953 Lappeenrannassa.

Aloitti Joensuun kaupunginteatterissa elokuussa 1981.

Tärkeimmät koulutuksesi: ”Ylioppilastutkinto, kuorma-autokortti ja kaikki näyttelijäntyöhön ja teatterialaan liittyvä koulutus.”

Tärkeimmät työsi: ”Kaikki ovat yhtä tärkeitä.”

Muita saavutuksia tai mainittavaa: ”Näyttelijäliiton ansioitunut jäsen –nimitys vuonna 2013.”

Miten sinusta tuli näyttelijä? ”Synnynnäinen ADHD + pätemisen tarve + iso läjä sattumia ja noin 13 vuotta koulutusta ja kursseja.”

Mikä teatterissa viehättää sinua? ”Tarinoiden kertominen.”

Mitä teet vapaa-ajalla? ”Yritän elää täysillä.”

Kerro jokin teatteriin liittyvä muisto, joka on painunut erityisen hyvin mieleesi. ”1980-luvulla kävimme näytelmäkeikalla jossakin lähipitäjistä. Minulla oli tapana lähteä esityspaikalle jo tekniikan mukana jeesaamaan pystytyksessä. Muistan sen shokin, kun valaistuksenhoitaja totesi, että tällä koululla ei ole vahvavirtakaapelille paikkaa. Miten saadaan näytelmä kasaan ja valaistua? No eipä hätää. Valaistuksenhoitaja näytti, kuinka homma hoituu: hän otti sulakekannan irti, pisti sinne Abloyn avaimen ja kiersi sulakkeen takaisin paikalleen. Kyselimme, että mitäs jos viritys kuumenee? No sitten on koko kylä pimeänä! Kun esitys oli ohi ja kiitokset kumarreltu, juoksimme sulakekaapille. Rukkaset kädessä nappasimme sulakekannan irti, ja saatanan kuuma avain kilahti lattialle.”

S-etukortilla alennusta

Hyödynnä etusi S-etukortilla!

Katso edut

OP:n omistaja-asiakkaiden edut

OP:n omistaja-asiakas: saat nyt teatteriliput etuhintaan.

Katso edut