Teatterirakennuksen historiaa

Eliel Saarisen suunnittelema Joensuun kaupunginteatteri (kaupungintalo) on epäilemättä Joensuun keskeisin rakennus niin sijainniltaan kuin arkkitehtuuriltaan. Vuonna 1914 valmistuneessa  kansallisromantiikkaa ja myöhäisjugendia yhdistelevässä rakennuksessa voi aistia menneiden aikojen tunnelmaa ja siirtyä ajassa sata vuotta taaksepäin viime vuosisadan alkuun. Moni saman kokoluokan alueellinen teatteri voi vain haaveilla yhtä loisteliaasta, aistikkaasta ja tunteikkaasta teatterirakennuksesta.

Toki vanhalla rakennuksella on myös rajoituksensa. Rakennus on suojeltu eivätkä minkäänlaiset laajennusmahdollisuudet tule  kysymykseen, toisaalta juuri teatterisalin pieni koko (273 asiakaspaikkaa) luo puitteet intiimille teatterikokemukselle.

Esteettömyys teatterissa

Vaikka rakennus on sokkeloinen ja oman aikakautensa normien mukaisesti rakennettu, esteettömyys kuitenkin toteutuu sillä katukerrokseen, toisen kerroksen yleisölämpiöön ja neljännen kerroksen pienen näyttämön yleisölämpiöön on pääsy hissillä.

Kuulorajoitteisille on suuren näyttämön permannolla induktiosilmukka.

Tilojen vuokraaminen

Vuokraamme teatterisalia sekä muita tiloja mahdollisuuksien mukaan mm. kokous- ja juhlakäyttöön. Pienen näyttämön vuokra alkaen 225 euroa ja suuren näyttämön vuokra alkaen 700 euroa. Lisätietoja antaa ja kyselyihin vastaa käyttöpäällikkö Marko Pölönen, marko.polonen(at)joensuunteatteri.fi, 050 310 9451.