Vuonna 2017 teatterilla oli vakinaisessa palveluksessa keskimäärin 58 henkilöä. Tilapäistä henkilöstöä eri tehtävissä oli 30 henkilöä. Vuonna 2017 teatteri sai valtionosuutta 53 henkilötyövuoden mukaan. Vakituisen henkilökunnan lisäksi teatterissa vierailee paljon taiteilijoita niin näyttelijä-, lavastaja-, koreografi-, säveltäjä-, käsikirjoittaja- kuin ohjaustehtävissäkin. Teatterin johtoryhmän muodostavat teatterinjohtaja, talous- ja hallintopäällikkö sekä käyttöpäällikkö.

Lahja näyttelijälle
Ihastuitko esiintyjään, haluatko välittää kiitoksesi työryhmän jäsenelle? Voit jättää saajan nimellä varustetut kukat tai muut lahjat naulakkovahtimestareille, jotka välittävät tervehdyksesi eteenpäin vastaanottajalle.

Tutustu teatterintekijöihin juttusarjan kautta!
Huikentelevainen hurmuri ja köyhä keuhkotautinen – millaista on näyttelijäntyö
“Huijarin” aarrekammio – tarpeistonvalmistaja tekee vaikka nahkanaamioita
Jokainen kohtaus on kuin värityskirjan sivu
Upeita pukuja ja pyykinpesua
Kuiskaaja huutaa!
Kampauksia minuuttiaikataululla
Vierailulla näyttämöllä
Konkareiden oppipojista lavastamon mestareiksi
Äänimestari luo erilaisia tunnelmia
“Aulavaxit” ovat asiakaspalvelijoita
Asiakasymmärrystä ja palvelumuotoilua

 

Teatterin esityskausi on syyskuusta toukokuun loppuun.

Joensuun kaupunginteatterin ohjelmiston pohjana on vankka kotimaisuus ja kunnianosoitus pohjoiskarjalaisuudelle, klassikkonäytelmiä unohtamatta. Teatterin ohjelmistossa on runsaasti lastenteatteritarjontaa ja eri muotoisia musiikkiteatteriesityksiä. Vierailut ja kiertueet ovat vakiintuneet merkittäväksi osaksi Joensuun kaupunginteatterin toimintaa. Niiden vuotuinen määrä on vaihdellut ohjelmiston mukaan. Myös huomattava osa teatterin katsojista tulee Joensuun ulkopuolelta.