Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä nähdään 29.10.2014 kello 18:30 ensi-ilta ja Suomen kantaesitys Mä soitan veljille.
Näytelmän on kirjoittanut Jonas Hassen Khemiri, joka on tunnettu maahanmuuttajien puolestapuhuja Ruotsissa. Khemiri alkoi kirjoittaa tekstiä vuonna 2010, viikko sen jälkeen kun Tukholman keskustassa räjähti terroristin autopommi. Mä soitan veljille kuvaa sitä, kuinka kaupungin ilmapiiri muuttuu yhdessä yössä. Meidän ja muiden välille piirtyy ylittämätön rajalinja. Toiseus muodostuu ihmisten väliin, yhteisön sydämeen ja lopulta itsen sisään.
Näytelmän pohjalta ilmestyi samanniminen romaani 2012. Khemiriltä on suomennettu kaksi romaania, Ajatussulttaani sekä Montecore: Uniikki tiikeri.
Esitys on hauska, kaunis ja koskettava tutkielma ulkopuolisuudesta. Se sisältää runollisia hetkiä ja voimakkaan fyysistä näyttelijäntyötä. Sen on ohjannut Aino Kivi.
Käsikirjoituksen on suomentanut Sinna Virtanen ja lavastus on Marie Antikaisen. Teatterin omien näyttelijöiden lisäksi esityksessä vierailee Emilia Kokko.
Esitys kestää vajaat kaksi tuntia eikä siinä ole väliaikaa. Liput maksavat 20/18 euroa.
Mä soitan veljille on osa Kunnioitus-trilogiaa. Trilogian muut osat ovat ensi-illan yhteydessä kello 17 avattava Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys ry:n toteuttama valokuvanäyttely ja LieksaNYT! (Nuorten YhteisöTeatteri) – projektin esitys, joka niin ikään nähdään ennen ensi-iltaa valokuvanäyttelyn avajaisten yhteydessä.  Kolmen, toisiaan täydentävän teoksen yhteenliittäminen on uudenlaista teatteriajattelua, jota Joensuun kaupunginteatterissa tutkitaan.
Lisätietoja ja Ville Kokkolan valokuvia löytyy nettisivuilta osoitteesta https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/ma-soitan-veljille