Tutustu yleisöohjeistukseemme ennen teatteriin tuloa. Tehdään teatteri-illasta onnistunut ja turvallinen elämys. Lue yleisöohjeistus täältä.

Teatterin väliaikatarjoilua järjestää suuren näyttämön esityksissä Ruoka Taikurit Oy ja Carelicumin auditorion esityksissä Kahvila-Ravintola Lumme. Lue lisää väliaikatarjoilusta.

Lipunmyyntikanavat

LIPPU.FI-Verkkokauppa JA MYYNTIPISTEET

Osta teatteriliput Lippupisteen verkkokaupasta helposti ja nopeasti. Voit tilata liput sähköpostiisi tai puhelimeesi. Lippuja voi ostaa verkkokaupasta, myyntipisteistä (mm. Prisma Joensuu), R-kioskeilta ja puhelinpalvelusta (0600 900 900, 2€/alk.min + mpm/pvm).

Myyntipistehaku www.lippu.fi/myyntipisteet

LIPPU.FI


 

Lippu.fi-myyntipalvelu ja ostamisen neuvonta p. 0600 900 900

 • Puhelun hinta 2 €/ alk.min + mpm/ pvm
  Jonotuksesta peritään normaali puhelumaksu oman puhelinliittymäsopimuksen mukaisesti.
 • Palvelu on avoinna ma–la 9–21, su 10–18
  (poikkeukset mahdollisia esimerkiksi pyhinä)
 • Soita tähän numeroon, jos asiasi koskee verkkolippujen ostamista, varaamista tai olemassa olevan varauksen muutosta, lippujen toimitusta, tiedustelua, esim. ikärajat, tilaisuuden kesto. Tai jos asiasi koskee verkkokaupan käyttöön liittyvää opastusta.
 • Maksutavat: maksukortit (Visa & Mastercard), lippu.fi-lasku, MobilePay, Smartum ja SmartumPay, Eazybreak ja SVEA erämaksu. Erämaksu on saatavilla yksityishenkilöille. Katso lisätiedot tästä!

JOENSUUN KAUPUNGIN
ASIAKASPALVELUPISTE

Joensuun kaupungin asiakaspalvelupisteeltä voit ostaa lippuja ja tehdä lippuvarauksen etukäteen. Asiakaspalvelu sijaitsee Joensuun keskustassa osoitteessa Koskikatu 5, 80100 Joensuu.

Carelicumin asiakaspalvelupiste on suljettu 15.–28.7.2024.

Aukioloajat

 • MA–TI klo 10–16
 • KE klo 10–17
 • TO–PE klo 10–16
 • LA–SU suljettu

Puhelinpalvelu: 013 337 5222 on avoinna MA–PE kello 10–12. 

Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostilla: carelicum.palvelut@joensuu.fi

joensuun verkkosivuille

Teatterin ovilipunmyynti

Teatterin ovilipunmyynti avautuu tuntia ennen esitysten alkua esityspaikoissa suurella näyttämöllä (Rantakatu 20), Carelicumin auditoriossa (Torikatu 21 C) ja Muikku-salissa (Koskikatu 25).

Ovilipunmyynnin tavoitat tuntia ennen esitysten alkua p. 050 437 1089.

Lippuja myydään pääsääntöisesti vain alkaviin esityksiin. Suosittelemme välttämään käteisen rahan käyttöä.

Yritykset ja ryhmät

Ota yhteyttä ryhmämyyntiin lähettämällä ensisijaisesti sähköpostia osoitteeseen teatteri@joensuunteatteri.fi.

Voit myös soittaa numeroon 050 437 0970. Ryhmämyynti palvelee puhelimitse arkipäivisin kello 12.00-15.00. Suljettu 21.6.–31.7.2024!

Katso kaikki ryhmäedut Yritykset ja ryhmät -sivuilta!

Yritykset ja ryhmät -sivulle

 

Lippuhinnasto

 

Esitykset SYKSY 2024–2025 TAMMIKUU  Perushinta / Alennushinta* Yksityisnäytäntö Kiertuenäytäntö
Kultainen vasikka (paikkaluku 267) 30/28/15 € 4 750 €
Meille käy hyvin (69) 26/24/15 € 950 € **alk. 530 €
(max. 70 hlöä)
KEVÄT 2025:
Juhlat – ja elämä siinä sivussa (267)
30/28/15 €
KIERTUE-ESITYKSET:
Kaikki hienot jutut (vain kiertueella) **alk. 620 €
(max. 70 hlöä)
Satupuoltuntinen (vain kiertueella) 95 €
(max. 40 hlöä)
LASTENNÄYTELMÄ:
Sotta Pyttynen (69) 20/18/15 € 400 € **alk. 465 €
(max. 70 hlöä)
VIERAILUESITYKSET:
Yötön yö (267) 36 €
SUOMI Happy land -revyy (267) 36 €
Kuinka te kehtaatte? (267) 36 €

 

* Alennukset: perushinta/eläkeläinen/ lapsi, opiskelija, varusmies ja siviilipalvelusvelvollinen tai työtön.
**Etuhinta Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys ry:n jäsenkuntien alueella toimiville tahoille: Meille käy hyvin 500 euroa ja Sotta Pyttynen 450 euroa.

Pidätämme oikeuden ohjelmiston, hinnaston ja katsomon paikkalukujen muutoksiin.

Käsittelykulut

Lipun nimellishinnan lisäksi ennakkomyynnissä voidaan periä lipun hinnasta riippuva palvelumaksu 1,60-4,60 euroa/lippu. Sen lisäksi Lippu.fi-myyntikanavissa tilaus- ja toimitusmaksu alkaen 1,50 euroa/tilaus. Lisätietoa tilausmaksuista: www.lippu.fi/tilausmaksut

 

Kulttuuri- ja virikesetelit

Maksuvälineinä kaikissa lipunmyyntipisteissämme käyvät pääsääntöisesti:

 • Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit ja SmartumPay
 • Edenredin kortti ja mobiilimaksu
 • ePassi

Sähköiset kulttuuri- ja virikesetelit käyvät edelleen maksuvälineenä. Tarkista ajankohtainen tieto Joensuun kaupungin palvelupisteen sivuilta.

Paperiset kulttuuri- ja virikesetelit käyvät ainoastaan teatterin ovilipunmyynnissä. Voit varata etukäteen paikan osoitteesta teatteri@joensuunteatteri.fi ja lunastaa lippusi teatterin ovilipunmyynnistä.

Lippu.fi

Kulttuurieduilla voit maksaa Lippu.fi:n myyntipisteissä, R-kioskeilla ja myyntipalvelussa 0600 900 900. Katso lisätietoja!

HUOM! Nyt voit maksaa lippusi myös Smartumilla Lippu.fi-verkkokaupassa. Lue ohjeet lipunostoon!

 

 

Teatterilippu bussilippuna

Teatterilipulla voit matkustaa maksuttomasti JOJO-linjoilla 1-215 (Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Hammaslahti) 3 tuntia ennen ja 2 tuntia jälkeen esityksen.
Lue lisää lipunkäytöstä JOJO-busseissa!

Alennukset

Suosittelemme opiskelijan äkkilähdöksi -symboliÄkkilähtö opiskelijoille

Opiskelijat voivat ostaa lippuja esityspäivinä puoleen hintaan eli 7,50 eurolla teatterin ovilipunmyynnistä, Joensuun kaupungin asiakaspalvelupisteeltä ja Lippu.fi-verkkokaupasta. Etu on henkilökohtainen ja se koskee vain teatterin omia tuotantoja. Hyödynnä edut näyttämällä mobiilisovellusta/opiskelijakorttia lipunmyynnissä.

Lue lisää opiskelijakorttien verkkosivuilta: Frank, Isic, Slice.

K789-kortin symboliYläkoululaisten K789-kortti

Tarjoamme joensuulaisille yläkoululaisille vapaalipun omiin esityksiimme K789-kortilla. Vapaalipun voit varata tai lunastaa esityspäivinä Carelicum-palveluista tai tuntia ennen esitystä teatterin ala-aulan ovilipunmyynnistä, mikäli esitykseen on tilaa.

Lue lisää Joensuun verkkosivuilta: www.nuortenjoensuu.fi

Viikkokausikortti kirjastolta

Joensuun kaupunginteatteri jatkaa kausikorttiyhteistyötä Vaara-kirjastojen kanssa laajennetusti keväällä 2024. Teatterin viikkokausikortteja on saatavilla Joensuun pääkirjaston lisäksi nyt Reijolan, Ylämyllyn, Lehmon, Enon, Kiihtelysvaaran, Outokummun ja Polvijärven kirjastoista. 

Viikkokausikortteja jaetaan edellä mainituista kirjastoista maanantaisin yksi per esitysviikko 15.2.2024 alkaen. Viikkokausikortilla asiakas voi lunastaa lipun saman viikon teatteriesitykseen Carelicumista.

Lue lisää viikkokausikortista täältä.

Teatterin Sarjalippu

Käy katsomassa keväällä haluamanasi ajankohtana Kultainen vasikka ja Meille käy hyvin! Sarjalippu maksaa vain 38 euroa (norm. 56 e). Myynnissä 30.11.2024 saakka Joensuun palvelupisteeltä ja teatterin ovilipunmyynnissä.

Avustajan lippu ja vammaiskortti

Tarjoamme EU:n vammaiskortin haltijan avustajalle tai tukihenkilölle maksuttoman pääsyn teatterimme omiin tuotantoihin, kun kortissa on A-merkintä. Katso lisätietoa avustajan lipusta ja EU:n Vammaiskortista Esteettömyys-sivulta.

Etu työttömille ja omaishoitajille

Mikäli olet työtön tai omaishoitaja, saat teatterilipun kolmella eurolla, kun ostat lippusi esityspäivänä ovilipunmyynnistä tai Carelicumin asiakaspalvelusta. Etu koskee teatterin omaa tuotantoa, mikäli esityksissä on tilaa. Esitysten varaustilannetta voit kysyä etukäteen Carelicumista. Kun ostat lippusi, esitä omaishoitajaliiton jäsenkortti tai todistus työttömyydestä.

Kapaus-henkilökortti

Joensuun kaupungin Kapaus-henkilökortilla saat neljä euroa alennusta perushintaisesta teatterilipusta. Etuhintaiset liput voit ostaa Carelicum palveluista tai ovilipunmyynnistä. Näytä voimassa olevaa Kapaus-henkilökorttia asiakaspalvelijalle. Etu koskee vain teatterin omia tuotantoja.

S-Etukortti

Joensuun kaupunginteatterin valikoiduista teatteriesityksistä viiden euron alennus perushintaisesta teatterilipusta S-Etukortilla asiakasomistajille. Max. 2 tarjouslippu/ S-Etukortti.

Suosittelemme perhelippua -symboli

Perhelippu

Perhelippu on käytössä koko perheen näytelmien esityksissä. Perhelipulla teatteriin pääsee enimmillään viisi henkilöä. Perhelippuja voit ostaa Carelicum palveluista ja teatterin ovilipunmyynnistä esityskohtaisesti.

Varauksista

Tietoa teatteriesitykseen saapumisesta

Mikäli olet tehnyt lippuvarauksen etukäteen, lunasta lippusi Joensuun kaupungin asiakaspalvelupisteeltä viimeistään kaksi vuorokautta ennen esitystä. Vierailuesityksiin varatut liput pitää lunastaa viimeistään viikko ennen esitystä. Lunastamatta jääneet liput vapautetaan myyntiin.

Saavu esitykseen ajoissa, sillä myöhästyneet pääsevät katsomoon vasta väliajalla. Väliaika kestää noin 20 minuuttia. Mikäli esityksessä on väliaika, siitä on mainittu esityksen verkkosivulla ja lipussasi. Aulavahtimestarit palvelevat aulatiloissa noin puoli tuntia ennen esityksen alkua ja saattavat yleisön katsomoon sekä ulos katsomosta.

Avaa tästä suuren näyttämön katsomokartta (PDF, ei saavutettava).

Tule sellaisena kuin olet! Meillä et tarvitse iltapukua – mutta saat laittaa sen, jos haluat.

Esteettömyys

Kokosimme tietoa teatteritalon esteettömyydestä omalle sivulleen.

Lue lisää esteettömyydestä

Käsiohjelmat

Käsiohjelmista saat lisätietoja näytelmistä ja voit tutustua esimerkiksi näytelmän työryhmään. Painetut käsiohjelmat ovat pääsääntöisesti maksullisia. Voit ostaa sellaisen Carelicum palveluista, teatterin ovilipunmyynnistä tai aulavahtimestareilta (vain käteisellä).

Vaihtoehtoisesti voit ladata maksuttoman, sähköisen käsiohjelman täältä.

Narikkapalvelut

Narikka on näytäntöjen yhteydessä ilmainen teatterin asiakkaille. Narikka avautuu tuntia ennen esitystä ja sulkeutuu puoli tuntia esityksen jälkeen. Narikassa on valvonta sen aukioloaikoina.

Kadotitko jotakin? Löytötavaroita säilytetään narikassa parin kuukauden ajan, jonka jälkeen ne toimitetaan Pohjois-Karjalan löytötavarapalveluihin.

Peruutuksista

JOS ESITYS KESKEYTETÄÄN ÄKILLISESTi tai PERUTAAN

Ylivoimaisen esteen sattuessa, kuten sairastapauksessa, esitys voidaan perua. Mikäli esitys perutaan tai keskeytetään äkillisesti, saat lipun hinnan takaisin pääsylippua vastaan. Muita kuluja ei korvata.

 • Lippu.fi -verkkokaupasta ostetuista lipuista rahanpalautus osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus/.
  Palautus haettava 3 viikon sisällä esityksestä. Lipunvaihto toiseen esitykseen ei ole tätä kautta mahdollinen.
 • Lipunvaihto toiseen esitykseen tai rahanpalautus Carelicum palveluissa, Koskikatu 5, 80100 Joensuu.
  Ajantasaiset aukioloajat osoitteesta www.joensuu.fi/carelicum. Puhelinpalvelu ma–pe 10.00–12.00, p. 013 337 5222.

Anna aineeton lahja!

Muista päivänsankaria lahjakortilla tai sarjalipulla!

Lue lisää!

Kesäkampanja "2in1"

Kaksi peruslippua yhden hinnalla valikoituihin esityksiin 1.6.–31.8.2024!

Lue lisää!

S-etukortilla alennusta

Hyödynnä etusi S-Etukortilla!

Tutustu!

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Esteettömyys

Tietoa Joensuun kaupunginteatterin asiakastilojen esteettömyydestä.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!

Yhteystiedot

Saapumisohjeet ja Joensuun kaupunginteatterin yhteystiedot.

Käsiohjelmat

Lataa käsiohjelma käyttöösi ilmaiseksi.