29.11. 2014  Kaupungintalo 100 vuotta, avoimet ovet klo 9-13
Reilun kaupungin talo -työpaja
Teatteriravintolan lasiterassilla klo 9.30–11.00
Talonrakennuspajassa voit suunnitella ja valmistaa isoista pahvilaatikoista oman kaupungintalon. Rakentelu sopii kaikenikäisille ja voit koota oman arkkitehtiporukkasi tuunaamaan taloa. Pinssikone painaa rintanappeja ja rintapieleesi voit askarrella vaikkapa kaupungintalon suunnitelleen arkkitehti Eliel Saarisen kuvan! Talonrakentamista ja pinssien tekemistä siivittävät paikan päällä yhdessä osallistujien kanssa tuotetut  äänimaisemat.
Välipalaksi työpajan osallistujille on Reilun kaupan banaaneja. Reilun kaupan kaupunki Joensuun elävä reilu banaani auttaa myös työpajan touhuissa.
Työpajan ideointi ja toteutus: Merja Pennanen, yhteisötaiteilija/Joensuun kaupunginteatteri; Päivi Keronen, hankekoordinaattori/Reilun kaupan kaupunki Joensuu; Sanna Hukkanen, sarjakuva- ja kuvataiteilija; Jaap Klevering, ääni- ja esitystaiteilija; Kari Penttinen, näyttämömies/Joensuun kaupunginteatteri.
HILPPA-valokuvapajat
Teatteriravintolan Teatteriklubilla  klo 11-13
Valomaalausta ja varjokummituspotretteja! Teatteriklubilla pääset kokeilemaan valomaalauksen ensi-askeleita. Ehkäpä kuvaan tarttuu myös Hilppa, kaupungintalon nimikkokummitus! Perhepotretti on tällä erää astetta haamumaisempi kun osa kuvattavista onkin vain pelkkä varjo entisestään…sipinää ja supinaa, haamuilua ja hauskanpitoa! Valmiit kuvat voi lunastaa osoitteesta http://kuvanmaailma.kuvatilaus.fi/kuvaus/K8S2J7Teatteri 100v Hilppa ja potretit
Työpajan ideointi ja toteutus: valokuvaajat Henna Middeke ja Jarno Artika
Hilppa-kummitus: Merja Pennanen, Tuukka Jukola sekä maskeeraaja Sanna Sahlman/Joensuun kaupunginteatteri
Installaatioita:
Tapahdus-työryhmän Unituoli toisen kerroksen lämpiössä. Kooste kevään 2014 Unet(on) Tuupovaarassa livekuunnelmasta sekä valokuvia. Työryhmä: Merja Pennanen, Jaap Klevering, Marie Antikainen, Tuukka Jukola, Anssi Suutarinen ja Anita Kurhinen.
Jaap Kleveringin  Puhelu sulle luuri-installaatiot 4. kerroksessa ja 3. kerrokseen johtavalla välitasanteella.
Näyttelyt:
Kunnioitus-valokuvia arjesta ja minusta. 3.kerros.  Näyttely ja siihen johtanut valokuvatyöpaja ovat osa Joensuun kaupunginteatterin Kunnioitus-trilogiaa. Valokuvatyöpaja toteutettiin Henna Middeken johdolla Joensuun monikulttuurisuusyhdistys Jomonin ja Joensuun kaupunginteatterin kesken.   Näyttelyn suunnittelu: Marie Antikainen, Henna Middeke ja Merja Pennanen