Kajaanin Kaupunginteatterin Kiviä taskussa –esitys vierailee Joensuun kaupunginteatterissa
Kajaanin Kaupunginteatterin vierailuesitys Kiviä taskussa nähdään Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä tulevana viikonloppuna kolme kertaa: perjantaina 10.10.2014 kello 19 sekä lauantaina 11.10.2014 kello 13 ja kello 17. Rooleissa nähdään Kari Suhonen ja Heikki Törmi. Esityksen on ohjannut Ilkka Laasonen.
Kiviä taskussa sijoittuu Irlannin kuihtuvalle maaseudulle, jossa kuvataan Hollywood-elokuvaa.  Avustajiksi päässeissä nuorissa miehissä elokuvan tekeminen herättää unelmia, joista osa ehkä toteutuu, osa johtaa tuhoon. Näytelmässä on vahva ihmisarvon teema ja väite, että jokaisella on oikeus itse kertoa oma tarinansa.
Marie Jonesin suositun komedian kajaanilaiset tulkitsevat ainutlaatuisesti, koska siinä näyttelijät myös soittavat. Irlantilaisella kansanmusiikilla on tärkeä tehtävä tunnelmien luojana ja esityksen rytmittäjänä. Kari Suhosen instrumentit ovat kitara, mandoliini, viulu ja kontrabasso, Heikki Törmi soittaa viulua ja kontrabassoa. Nauhoitetuissa osioissa Pentti Tolvanen säestää lyömäsoittimilla.
Kiviä taskussa on näyttelijöiden teatteria. Kari Suhosella on kahdeksan eri roolia, Heikki Törmillä seitsemän. Roolihenkilöt vaihtuvat katsojien silmien edessä ja heidät tunnistaa pienistä merkeistä vaatetuksessa, fyysisestä olemuksesta, kävely- tai puhetyylistä.
Kiviä taskussa on Kajaanin ja Kotkan kaupunginteattereiden yhteistuotanto. Esitys kestää vajaat kaksi ja puoli tuntia sisältäen väliajan. Liput maksavat 25/23 euroa.
Lisätietoja ja Ia Samoilin kuvia löytyy osoitteesta
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/kivia-taskussa-vierailuesitysKiviä taskussa 3