Adalmiinan roolissa on Minni Gråhn, kuva Miska Korpelainen
Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä tulee ensi-iltaan lauantaina 4.5.2019 kello 14 perheille suunnattu tuotanto Adalmiinan helmi.
Näytelmä on Sakari Topeliuksen satuklassikko yli sadan vuoden takaa. Anna Krogeruksen dramatisoimassa ja Iiristiina Varilon ohjaamassa versiossa seurataan prinsessaa, jolla on superpaljon ja yllin kyllin aivan kaikkea.
Pieni Adalmiina syntyy onnellisten tähtien alle. Hänellä on haltijakummeja ja rakastavat vanhemmat, jotka sattuvat vielä olemaan suuren valtakunnan kuningaspari. Adalmiina on siis ihan oikea prinsessa. Ja aivan kun siinä ei olisi jo tarpeeksi, saa Adalmiina haltijakummiltaan kastelahjaksi helmen, jonka taikavoimat tuovat hänelle säkenöivää kauneutta, määrättömästi rikkautta ja hyvin, hyvin terävän pään.
Kaiken vallan ja loiston keskellä kasvanut hemmoteltu prinsessa kuitenkin tuntee itsensä tylsistyneeksi ja yksinäiseksi. Niinpä hän päättää karata kotoaan seikkailulle suureen metsään. Mitä sitten tapahtuu…? Sen saat nähdä ja kuulla lumoavassa näytelmässä, joka tuo Topeliuksen rakastetun satuklassikon tähän päivään.
Adalmiinan helmi loihtii näyttämölle rikasta sadun taikaa ja huumoria sekä tunnistettavia pohdintoja rajojen asettamisesta ja siitä, mikä elämässä on lopulta kaikkein tärkeintä.
Esityksessä on mukana viisi Riverian tanssin koulutusohjelman tanssijaa Outokummusta. Heitä ja koko työryhmän tansseja on ohjannut Ari Numminen.
Esitys kestää noin kaksi tuntia ja siinä on väliaika. Liput maksavat 13 euroa, perhelipun viidelle saa edullisemmin 48 eurolla. Esityksen ikäsuositus on yli 6-vuotiaille.
Lisätietoja ja valokuvia löytyy teatterin nettisivuilta osoitteesta
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/adalmiinan-helmi