Näytelmän teemoihin liittyy myös huhtikuussa suurella näyttämöllä järjestettävä Selviytymistarinoiden lauantai.Joensuun kaupunginteatterissa käsitellään tänä keväänä vakavia teemoja toiveikkaasta näkökulmasta. Suuren näyttämön kevätkauden ensimmäistä ensi-iltaa vietetään 15. helmikuuta näytelmän ”9 hyvää syytä elää” merkeissä.
Anna Krogeruksen käsikirjoittama ja teatterinjohtaja Iiristiina Varilon ohjaama näytelmä kertoo suorituskeskeisen yhteiskunnan ristiaallokossa poukkoilevista ihmisistä, yksinäisyydestä, syrjäytymisestä ja mielenterveyden ongelmista. Näytelmän vakavista teemoista kietoutuva tarina on kuitenkin sydämellinen ja toiveikas.

Jaakko Tohkanen eläytyy Urho-Kaleva-koiran rooliin

Näytelmän päähenkilö on Klara Harmaa (Minni Gråhn), nuori nainen, joka on vastikään muuttanut omilleen ylihuolehtivaisen äitinsä Aulikin (Anna Ojanne) helmoista. Klara tarkkailee maailmaa yksiönsä ikkunasta ja tietää, että hänen pitäisi aktivoitua; lähteä maailmaan. Yhteiskunta odottaa menestystä, mutta herkän mielensä kanssa painiva Klara jähmettyy kauhusta jo, kun ovikello soi.
Omahoitaja Janne (Petteri Rantatalo) antaa Klaralle tehtävän: kirjoita vihkoon yhdeksän hyvää syytä elää. Samalla kun Klara työstää hitaasti etenevää tehtäväänsä, hän kohtaa toisia elämän koettelemia ihmisiä sekä Urho-Kaleva –nimisen koiran (Jaakko Tohkanen).
”9 hyvää syytä elää” saa ensi-iltansa 15. helmikuuta kello 17 Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Esitys on ohjelmistossa 23.5. asti.
Lue lisää näytelmästä.

Tulossa: Selviytymistarinoiden lauantai

Näytelmän teemojen parissa liikutaan myös huhtikuussa järjestettävässä Selviytymistarinoiden lauantaissa. Yleisölle avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa on puhumassa paikallisia kokemusasiantuntijoita.
Aiheena ovat mielenterveys, syrjäytyminen ja erityisesti elämän käännekohdat, jotka vaikuttivat vaikeuksista selviämiseen.
Tapahtuma järjestetään suurella näyttämöllä 18.4. kello 17. Lue lisää tapahtumasta.