Koronan keskeyttämä ”9 hyvää syytä elää” saa uusintaensi-illan Joensuun kaupunginteatterissa

Keväällä 2020 koronan vuoksi keskeytynyt “9 hyvää syytä elää” pääsee aloittamaan uudestaan Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistossa. Näytelmä saa uusintaensi-iltansa 22.9.2021 teatterin suurella näyttämöllä.

Anna Krogeruksen käsikirjoittama näytelmä kertoo nuoresta Klara Harmaasta, joka painii herkän mielensä kanssa suorituskeskeisen yhteiskunnan odotusten keskellä. Esitys käsittelee yksinäisyyden, syrjäytymisen ja mielenterveysongelmien kaltaisia vakavia teemoja kuitenkin lohdullisella ja toiveikkaalla tavalla.

Koskettavan näytelmän rooleissa nähdään muun muassa Minni Gråhn (Klara Harmaa), Jaakko Tohkanen (Urho-Kaleva-koira) ja Joensuun kaupunginteatterissa tänä syksynä aloittanut Hannes Mikkelsson (Saku Kokko). Ohjaus ja pukusuunnittelu on teatterinjohtaja Iiristiina Varilon käsialaa. Lavastussuunnittelusta vastaa Kaisu Koponen.

Esityskausi jäi keväällä 2020 vain kahteen näytäntöön koronan vuoksi, mutta esitys ehti jo saada erinomaista katsojapalautetta ja arvioita. ”Esitys josta lähti tippa silmässä mutta toivo sydämessä”, kuului eräs katsojapalaute. ”Toimiva uusi kotimainen draama, josta ei koskettavuutta ja syviä tunteita mutta samalla myöskään hauskuutta ja huumoria puutu”, kirjoitti Kimmo Nevalainen sanomalehti Karjalaisen arviossa 17.2.2020.

Nyt näytäntöjä on kalenterissa 28, ja esitys jatkaa ohjelmistossa 22.1.2022 saakka.

Näytelmän teemat jatkuvat yleisölämpiössä esillä olevassa taidenäyttelyssä. Joensuun Taiteilijaseuran “9 hyvää syytä elää”-näyttelyssä on esillä teoksia outokumpulaiselta kuvataiteilijalta Esko-Pekka Tiitiseltä ja joensuulaiselta kuvataiteilijalta Satu Laaniselta.

Lue lisää esityksestä.

Katso myös

Käsiohjelmat

Lataa käsiohjelma käyttöösi ilmaiseksi.

Mediapankki

Lataa valokuvia käyttöösi.