Kuka on murhaaja, jännitetään Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä tänä talvena, kun Agatha Christien murhamysteeri Hiirenloukku tulee ensi-iltaan 7.11.2020.

Hiirenloukku on perinteinen suljetun tilan jännitysnäytelmä, jossa lumi sulkee joukon toisilleen tuntemattomia ihmisiä Monkswellin kartanoon. Pian alkaa kiihkeä selvitys: onko murhaaja tulossa – vai onko hän jo kartanossa? Hercule Poirot’n ja Neiti Marplen salapoliisihahmoistakin tunnetun Agatha Christien rikosnäytelmäklassikkoa on esitetty Lontoossa yhtäjaksoisesti vuodesta 1952, mikä tekee siitä maailman pisimpään yhtäjaksoisesti esitetyn näytelmän. Nyt Joensuussa päästään näkemään murhamysteerin uusi suomennos, jonka on kirjoittanut juukalaislähtöinen Aino Piirola. Näytelmän ohjaajana vierailee viime kauden Korjaamosta tuttu Seppo Honkonen, joka on myös suunnitellut lavastuksen.

Brittiläisen maaseutukartanon henkeä 1950-luvulta

Hiirenloukku tuo suurelle näyttämölle pitkästä aikaa perinteisempää epookkia, sillä kartano on autenttista 1950-luvun tyyliä. Brittiläisen maaseutukartanon ovat luoneet Honkosen kanssa yhteistyössä teatterin lavastamon Anssi Suutarinen, Sandra Kinnarinen ja Juuso Ojanen. Aikakauden tyylin mukaisen puvustuksen on suunnitellut Joensuun kaupunginteatterissa puvustonhoitajana vuoden 2020 alussa aloittanut Saara Jolkkonen. Aikakauden kampaukset ja meikit loihtii Sanna Sahlman. Myös Tuula Hakulisen valmistama tarpeisto on tässä murhamysteerissä tärkeässä osassa. Kartanon lampetteineen ja takkoineen valaisee Mikko Pajanen ja murhaavan äänimaailman luo Michael Böger.

Taidenäyttely yleisölämpiössä

Hiirenloukku on Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistossa 20. maaliskuuta 2021 asti. Joensuun Taiteilijaseuran kanssa yhteistyössä järjestettävä taidenäyttely “Mysteeri” on nähtävissä teatterin toisen kerroksen yleisölämpiössä esitystoiminnan aikana 7.11.2020-7.2.2021. Näyttelyssä on esillä enolaisen kuvataiteilijan Tuija Hirvonen-Puhakan maalaussarja “Mousetrap – Hiirenloukku”.

Lue lisää näytelmästä.

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Hiirenloukku

Palaa ohjelmistoon 2022! Hiirenloukku on rikosnäytelmien klassikko ja taattua Agatha Christietä, joten loppuratkaisu yllättää varmasti. Klassikkonäytelmää on esitetty yhtäjaksoisesti Lontoossa vuodesta 1952, mikä kertoo mysteerin huikeasta vetovoimasta.

Mediapankki

Lataa valokuvia käyttöösi.