monologi juhlistaa näyttelijä Minna Maaria Virtasen 25-vuotista taiteilijan uraa

Joensuun kaupunginteatterin kevään viimeiset ensi-iltaviikot alkavat, kun Esko-Pekka Tiitisen ohjaama monologi Anjan lähes erinomainen elämä saa ensi-iltansa perjantaina 21.4.2023 kello 18.30 pienellä näyttämöllä. 

Anjan roolissa on 25-vuotista taiteilijajuhlavuottaan viettävä näyttelijä Minna Maaria Virtanen. Hän on käsikirjoittanut ja dramatisoinut näytelmän yhdessä Esko-Pekka Tiitisen kanssa. Näytelmä perustuu Tiitisen samannimiseen romaaniin. 

Esitys kertoo maaseudulla elävästä Anjasta, joka katselee arkeaan omaperäisestä vinkkelistään. Hänen lähes erinomainen elämänsä avautuu katsojalle koskettaen, herättäen myötätunnon ja hyväntahtoisen naurun. 

– Pystymmekö toteuttamaan unelmamme? Pystymmekö kasvamaan ja tulemaan omiksi itseksemme? Pystymmekö näkemään ja kokemaan yhteisöllisyyden voiman?, nämä kysymykset ovat antaneet työryhmän ajatuksille suunnan. 

Lavastus ja pukusuunnittelu on syntynyt työryhmän yhteistyönä. Äänisuunnittelun ja musiikin on tehnyt Antti Männikkö ja valosuunnittelun Asko Heiskanen. 

Näytäntöjä on keväällä 2023 Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 6.5. saakka. Tämän jälkeen Anjan lähes erinomaisen elämän -esitykset jatkuvat syksyllä 2023 pienellä näyttämöllä sekä kiertueella syksyllä 2023 ja keväällä 2024.  

Anjan oheistapahtumat

  • Ohjaaja Esko-Pekka Tiitisen taiteilijatapaaminen järjestetään lauantaina 29.4. kello 15.30–16.30 Joensuun kaupungintalon Tornikabinetissa (4 krs.). Tiitistä haastattelee tapaamisessa ohjaaja Timo Ventola. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
  • Näyttelijä Minna Maaria Virtasen 25-vuotistaiteilijajuhlaa vietetään lauantaina 6.5. kello 17.30 esityksen yhteydessä Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä.
  • Joensuun kaupunginteatterilla avataan myös uusi näyttely. “Mie pääsin siitä yli” -näyttelyssä on esillä Outi Piiroisen pienveistoksia 21.4.–20.5.2023 neljännen kerroksen yleisölämpiössä. Näyttelyyn on vapaa pääsy esitystoiminnan aikana. Vaihtuvat näyttelyt toteutetaan yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa.

Lue lisäätästä!

Katso myös

Anjan lähes erinomainen elämä

Maaseudulla elävä Anja katselee arkeaan omaperäisestä vinkkelistään. Hänen lähes erinomainen elämänsä avautuu katsojalle koskettaen, herättäen myötätunnon ja hyväntahtoisen naurun.

Mediapankki

Lataa valokuvia käyttöösi.