#EnOlisiTässä –kampanja on levinnyt nopeasti sosiaalisessa mediassa. Idea on tukea hyvinvointivaltiota kertomalla, kuinka se on auttanut elämän eri vaiheissa. Kampanjan ensimmäisen tekstin julkaisi teatteriohjaaja, esikoiskirjailija Aino Kivi marraskuun 2016 lopulla. Sen jälkeen tekstejä ovat julkaisseet niin tunnetut taiteilijat, poliitikot, toimittajat kuin tavalliset kansalaisetkin.
Nyt kampanja laajenee koko itsenäisen Suomen juhlavuoden kestäväksi, yhteiskunnalliseksi ja kollektiiviseksi taideteoksi. Kivi kutsuu joka kuukausi mukaan hyvinvointiyhteiskunnan peruspilareita, toimijaryhmä kerrallaan. Haaste laajenee somekirjoituksista tapahtumiksi, artikkeleiksi ja taideteoksiksi.
Ensimmäisenä mukaan on kutsuttu kaikki Suomen valtionosuustukia saavat teatterit, tanssiryhmät ja nukketeatterit. Ne ottavat varaslähdön juhlavuoteen kirjoittamalla omia #EnOlisiTässä-tekstejä, lukemalla tekstejä radiossa ja yleisötilaisuuksissa. Mukana ovat muun muassa Helsingin Kaupunginteatteri samoin kuin Joensuun ja Kajaanin kaupunginteatterit, Riihimäen, Mikkelin, Savonlinnan ja Rovaniemen teatterit, Tanssiteatteri Raatikko Vantaalta sekä Tanssiteatteri MD Tampereelta.
Hyvinvointivaltion juhlavuoden 2017 teemoja tulevat olemaan muun muassa synnyttäminen, koulumatka, maailman korkealuottoisin kortti, perintö ja sinni. Joka kuukausi uutta aihetta käsitellään niin #EnOlisiTässä –teksteillä, kuvareportaaseina, haastatteluina, kilpailuina kuin esityksellisinä ulostuloinakin.
Tavoitteena on tehdä näkyväksi, mitä kaikkea hyvinvointiyhteiskunta suomalaisille merkitsee. Kampanja on valtakunnallinen ja sitoutumaton, niin puoluepoliittisesti kuin aatteellisestikin.
Lisätietoa: Aino Kivi, kivenaino@gmail.com, 050-36 26 085
prohyvinvointivaltio.fi
prohyvinvointivaltio.fi/blogi  (#EnOlisiTässä –tekstejä)
ainokivi.com
www.facebook.com/enolisitassa
en_olisi_tassa