Alas Taikavirtaa on Eduard Uspenskin samannimiseen jo klassikoksi muodostuneeseen lastenkirjaan perustuva taianomainen koko perheen hauska seikkailufantasia. Se kertoo mielikuvituksen voimasta ja tärkeydestä meidän jokaisen elämässä – sillä välillä meidän kaikkien tulee heittäytyä mielikuvitustemme vietäväksi ja matkata alas taikavirtaa kuten päähenkilö Mitja (Suvi-Maaria Virta).
Viettäessään kesälomaa maaseudulla mummonsa luona, löytää nuori Mitja yhtäkkiä itsensä maagisen Maitovirran rannalta. Taikavirran varrella sijaitsevassa satuvaltakunnassa vallitsee kiivas taistelu hyvän ja pahan välillä, ja kaikki ei aina tunnu olevan sitä miltä näyttää… Pian Mitja ajautuukin mitä uskomattomimpaan seikkailuun ja kohtaa matkallaan aina vain toinen toistaan ihmeellisempiä tapahtumia ja otuksia – kävelevän taikatalon, puhuvan suden, Satakieli-ryövärin, Iivari Pahasilmän, kolmipäisen lohikäärmeen sekä hirvittävän Aa-aa -kissan! Ja monta muuta.
Eduard Uspenski (s. 1937) on Venäjän tunnetuin lastenkirjailija. Uspenskin lastenkirjoja on julkaistu yli kahdessakymmenessä maassa, erityisen suosittuja ne ovat olleet Suomessa. Uspenskin tarinoissa yhdistyy perinteinen kansansatu ja ironinen näkemys nykyelämästä. Teoksille on ominaista myös lämmin huumori. Uspenskin tuotanto sisältää lastenkirjojen ohella myös runokokoelmia ja näytelmiä.
Alas Taikavirtaa -näytelmän ohjauksesta vastaa vierailija Aleksis Meaney, joka ohjasi Joensuun kaupunginteatterille vuonna 2016 Koirien Kalevala -musiikkinäytelmän. Hänet tunnetaan mm. Kansallisteatterin ohjauksistaan Juurihoito (2016) ja Metsäjätti (2013) jonka hän ohjasi Joensuun kaupunginteatterissa vuonna 2015. Meaney on ohjannut myös Svenska Teaterniin, Kokkolan, ja Turun Kaupunginteattereihin sekä Ryhmäteatteriin.
ENSI-ILTA 28.4.2018 klo 18, SUURI NÄYTTÄMÖ
LIPUT 12 € /45 €
Lisätietoja ja pressikuvat:
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/alas-taikavirtaa