Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä tulee ensi-iltaan lauantaina 6.5.2017 kello 14 koko perheen luontoseikkailu Pessi ja Illusia.

Yrjö Kokon rakastettu tarina metsänpeikon ja keijun kohtaamisesta saa uuden muodon, kun kaiken yllä leijuva sodan varjo yhdistää ihmisten ja metsän asukkien maailmat. Vinkeät eläinhahmot ja vuodenaikojen ihmeet kuljettavat räiskyvän liikkeellistä ja rikassointista tarinaa kukkeimmasta kesästä paukkupakkasiin.
Tuotanto on nuorten tekijöiden juhlaa. Ohjaajana vierailee vast’ikään Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta valmistunut Ilmari Pursiainen. Myös pääosissa vierailevat nuoret kyvyt Justiina Saari Illusia-keijuna ja Jussi Lankoski Pessi-peikkona. Lisäksi mukana on Outokummun Ammattiopistolta viisi nuorta tanssijaa, joita on ohjannut koreografi Ari Numminen.
Lavastuksen on suunnitellut Kaisu Koponen, puvustus on Soile Pajasen käsialaa ja värikylläisistä valotunnelmista vastaa Mikko Pajanen. Esityksissä kuullaan valmiin musiikin lisäksi kaksi sävellystä Juha Liiralta ja yksi sävellys Elsi Vertaselta.
Näytäntö kestää vajaat kaksi tuntia ja sisältää väliajan. Liput maksavat 11 euroa ja perhelipun viidelle saa 45 eurolla.
Lisätietoja
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/pessi-ja-illusia