Nyt on käynnissä haku suomalais-venäläisiin teatterikoulutuksiin Pohjois-Karjalassa!

Theatre Crossroads -hanke tarjoaa ainutlaatuista ja korkeatasoista suomalais-venäläistä teatterialan koulutusta Pohjois-Karjalassa asuville tai siellä vaikuttaville teatterialan ammattilaisille ja alaa opiskeleville. Koulutuksiin otetaan osallistujia sekä Suomesta että Venäjältä. Opetus on suomeksi/englanniksi, tulkkaus venäjäksi. Koulutukset ovat maksuttomia ja ne sisältävät ruokailut.
Teatteritekniikan seminaari Outokummussa/Joensuussa 18.-22.5.2019
Koulutus on suunnattu teatteri- ja esitystekniikan parissa työskenteleville ja alaa opiskeleville. Se on jaettu kolmeen osaan, joista voi osallistua yhteen osaan tai useampaan. Ensimmäisessä kaksipäiväisessä osassa perehdytään valosuunnittelun perusteisiin, jossa kouluttajana toimii Jyrki Sinisalo. Toisessa kaksi päiväisessä osassa paneudutaan videon ja äänen käyttöön teatterissa, kouluttajana Severi Haapala. Viimeisessä yksipäiväisessä osassa valo- ja lavastussuunnittelija Mikki Kunttu kertoo urastaan ja viimeisimmästä projektistaan Cirque du Soleilin ”Alegrian” parissa. Hakuaikaa koulutukseen on 1.5.2019 asti. Katso tarkemmat tiedot koulutuksen sisällöstä ja hausta tästä.
The Art of Movement -työpaja Joensuussa 10.-16.6.2019
Joensuun Niittylahdessa Riverian tiloissa järjestetään näyttelijöille ja näyttelijäntyön opiskelijoille suunnattu workshop, joka johdattaa fyysisen teatterin maailmaan Lecoq-pedagogiikasta tunnettujen harjoitteiden kautta. Kouluttajana toimii Lontoossa asuva teatteriohjaaja ja opettaja Tiia-Mari Mäkinen. Työpajan ”isäntänä” toimii Riverian näyttelijäntyön koulutuksen lehtori Janne Hyytiäinen. Hakuaikaa on 15.5.2019 asti. Katso tarkemmat tiedot koulutuksen sisällöstä ja hausta tästä.