Joensuun kaupunginteatteri, Havukka-ahon ajattelija Kuva: Ville Kokkola
Havukka-ahon ajattelijana on Lassi Uimonen.
Kuvaaja: Ville Kokkola, Salama Visual

Joensuun kaupunginteatterin syyskauden 2016 avaa perinteiseen tyyliin Joen Yön avoimet harjoitukset perjantaina 26.8.2016. Kello 18:30 – 20:30 välillä harjoitellaan avoimin ovin suurella näyttämöllä Havukka-ahon ajattelijaa. Sen ensi-ilta on suurella näyttämöllä 17.9.2016
Havukka-ahon ajattelija on Veikko Huovisen läpimurtoteos vuodelta 1952. Tarinan keskiössä on aikamme ihmisen tärkein suhde: suhde luontoon. Havukka-ahon ajattelijaa on viimeksi esitetty Joensuun kaupunginteatterissa näytäntökaudella 1960 – 1961, joten onkin jo uuden tulkinnan aika. Dramatisoinnin ovat tehneet Aino ja Jouko Kivi, isä ja tytär, toinen kuusissakymmenissä, toinen kolmissa. Tavoitteena on ylisukupolvinen vuoropuhelu, jossa perinteinen kohtaa ajankohtaisen. Konsta Pylkkäsen roolissa on Lassi Uimonen, joka jää teoksen myötä eläkkeelle.
Kauden toinen ensi-ilta on 22.10.2016 Ray Cooneyn farssi Koukussa. Perinteisen brittifarssin ehdoton taitaja Cooney kertoo tällä kertaa taksikuskista, joka on mennyt naimisiin kahden naisen kanssa. Hän on onnistunut salaamaan kaksinnaimisen vaimoiltaan, mutta nyt on paljastuminen lähellä, sillä miehellä on molemmista avioliitoista teini-ikäinen lapsi, tytär ja poika. Lapset ovat sattumalta tavanneet netin chattipalstalla ja suunnittelevat tapaamista. Taksikuskia omien lasten seurustelu kauhistuttaa, samoin kuin vaimojen mahdollinen kohtaaminen. Mukaan joutuu tahtomattaan myös vätysmäinen alivuokralainen ja tämän dementoitunut isä. Ohjaajana vierailee Anna-Maria Klintrup. Tuotanto kuuluu teatterin kiertueohjelmistoon ja se on tilattavissa kiertueelle syyskaudella 2016.
Marraskuun 9. päivä saadaan pitkästä aikaa ohjelmistoon lasten joulunäytelmä, kun Viirun ja Pesosen joulu tulee ensi-iltaansa pienellä näyttämöllä. Se on Sven Nordqvistin hurmaava kertomus ukko Pesosesta ja hänen Viiru-kissasta jouluvalmistelujen keskellä. Näytelmä on aidosti lämmin, rauhallinen ja täynnä tunnelmaa! Jouluseikkailu sopii kaikille yli 5-vuotiaille. Ohjaaja on teatterinjohtaja Iiristiina Varilo.
Vierailuesityksenä nähdään pienellä näyttämöllä 7. ja 8. lokakuuta Teatteri 2.0:n tuottama Maa jossa sankarit saavat elää. Se on karnevalistinen monologi Yrjö Kallisesta, totuudesta, hyvyydestä ja kauneudesta. Miten sankareita tehdään, miten sellaiseksi tullaan? Esitys kutsuu juuri sinut havahtumaan todellisuuteen – ja vaikuttamaan siihen! Esitys kutsuu sinut tekemään niin kuin itse näet parhaaksi, tai parhaaksi mahdolliseksi. Marraskuun lopulla toteutetaan perinteisen tapaan Yksin Sateessa? –festivaali yhteistyössä Itäisen tanssin aluekeskuksen kanssa.
Lipun tulevat myyntiin huhtikuun 2016 aikana.