Joensuun kaupunginteatterin Hirvimetsä-esityksen ensi-ilta on lauantaina 18.2.2023 kello 17 pienellä näyttämöllä. Isän ja Simon saalistusretki menee metsään, eikä hirvellekään hyvin käy. 

Elli Salon palkittu ja suosittu näytelmä liikkuu perinteisen sukupolvitarinan ja ihmiskunnan polttavien kysymysten sokkelossa. Näytelmässä käsitellään eri ikäisten miesten suhdetta toisiinsa, luontoon sekä muihin nisäkkäisiin ja eliöihin.

– Meidän tulkinnassamme kaksi näyttelijää esittää itse myös hirveä, jonka haluavat kaataa. Näytelmässä hirvi puhuu, ja vaikka emme saa koskaan tietää, osuvatko kirjailijan sanat totuuteen hirven ajatuksista, ehkä niiden kautta paljastuu jotain hyvin olennaista ihmisen käsityskyvystä, esityksen ohjaaja Piia Peltola kertoo.

Joensuun kaupunginteatterin tulkinta avautuu selkeänä juonikertomuksena, mutta tarjoaa myös teatterin taikuutta ja yllätyksiä niitä kaipaavalle katsojalle. 

Lähikuva vierekkäin makaavista miehistä. Katseet ovat suuntautuneet kaukaisuuteen.
Kuva: Riikka Hurri

Isää näyttelee Joni Kuokkanen ja hänen poikaansa Simoa Petteri Rantatalo. Näytelmän lavastus on syntynyt ohjaaja Piia Peltolan ja Iris Roudan yhteistyönä. Pukusuunnittelun on tehnyt Nina Paakkunainen, äänet Michael Böger, valot Mikko Pajanen ja tarpeiston valmistuksen Tuula Hakulinen, teatterimaskeeraaja-kampaajana esityksessä on Sanna Sahlman. 

Näytäntöjä on Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 20.5.2023 saakka. Tämän lisäksi teatterituotanto kiertää Kontiolahdella, Nurmeksessa, Liperissä ja Juuassa. Esityksen voi vielä tilata kiertueelle toukokuussa.

Miehet pälyilevät ympärilleen hirvinä. Heidät on valaistu oranssilla valolla, tausta on tummansininen.
Kuva: Riikka Hurri

Hirvimetsän oheistapahtumat

Ohjaaja Piia Peltolan ja käsikirjoittaja Elli Salon Taiteilijatapaaminen järjestetään ennen ensi-iltaa lauantaina 18.2. kello 15.30–16.30 Joensuun kaupungintalon Tornikabinetissa (4 krs.). Peltolaa ja Saloa haastattelee tapaamisessa ohjaaja Timo Ventola. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja sitä voi seurata livenä teatterin Facebookissa @Teatterijns. 

Hirvimetsän teemaan liittyen Joensuun kaupunginteatterilla avataan myös uusi näyttely. “Mitä sä oot” -näyttelyssä on esillä Sanni-Maaria Puustisen suurikokoisia piirustuksia 18.2.–17.4.2023 neljännen kerroksen lämpiössä. Näyttelyyn on vapaa pääsy esitystoiminnan aikana. Vaihtuvat näyttelyt toteutetaan yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa.

Katso myös

Hirvimetsä

Isän ja Simon saalistusretki menee metsään. Elli Salon palkittu ja suosittu näytelmä liikkuu perinteisen sukupolvitarinan ja suurten filosofisten kysymysten sokkelossa. Tilaa esitys myös kiertueelle!

Tapaa teatterin taiteilijoita!

Taiteilijatapaamisissa haastatellaan muun muassa Hirvimetsän ohjaajaa Piia Peltosta ja käsikirjoittajaa Elli Saloa. Tule kuuntelemaan, mitä teatterialan ammattilaisilla on sanottavanaan! 

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.