Väsynyt juhlija, kuvaaja Miska Korpelainen.
Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä saa 24.11.2018 kello 19 ensi-iltansa Iivana Julma – takaisin tulevaisuuteen.
Mihail Bulgakovin näytelmän on sovittanut ja ohjannut vieraileva ohjaaja Lija Fischer. Esityksen monitahoista ja vahvaa visuaalisuutta ovat olleet ohjaajan kanssa luomassa puvustus – ja lavastussuunnittelusta vastaava Kaisu Koponen sekä valosuunnittelija Mikko Pajanen. Monissa rooleissa taituroivat lähes kaikki Joensuun kaupunginteatterin näyttelijät
Iivana Julma – takaisin tulevaisuuteen on karnevalistinen ja satiirinen komedia, joka liikkuu vauhdikkaasti eri aika- ja todellisuustasoilla. Bulgakovin Stalinin valtakaudella kirjoittaman tekstin Fischer on sovittanut nykypäivän Moskovaan. Esitys tarjoaa sekä fantastisia elementtejä että yhteiskunnallista kritiikkiä.
Kerrostalolähiössä asuva nörtti Timofejev rakentaa aikakoneen. Hän lähettää vahingossa taloyhtiönsä isännöitsijän sekä paikalle sattumalta osuneen murtovarkaan Iivana Julman hoviin 1500-luvulle. Kerrostaloarkeen ja Putinin Venäjälle päätyy vastaavasti itse Iivana Julma.
Timofejev on toden totta pulassa. Miten saada ajan virtaan juuttunut isännöitsijä takaisin nykyaikaan ja itsevaltias tsaari takaisin historiaan? Tässä karnevaalissa todellisuus on unta ihmeellisempää -vai onko todellisuuskin vain unta?
Esitys kestää noin kaksi ja puoli tuntia ja siinä on väliaika. Liput maksavat 27/25/17 euroa.
Lisätietoja ja valokuvia löytyy osoitteesta
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/iivana-julma-takaisin-tulevaisuuteen