Yhteistuotanto I’m trying to tell you – Ymmärrätkö? nähdään Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä keskiviikkona 16.9.2015 kello 19 ja osana Yksin Sateessa –festivaalia perjantaina 23.10.2015 kello 19.
Ymmarratko_Promo2
Kaksi naistanssijaa kainuulaisesta Routa Companystä ja kaksi miesnäyttelijää Joensuun kaupunginteatterista ovat tehneet tämänteoksen yhteistyössä Australiassa ja Suomessa koreografi Lucy Guerinin ja säveltäjä Robin Foxin kanssa.
Yhteistyöstä syntynyt teos pohtii, kuinka erilaiset merkitykset ilmenevät ja katoavat, kun teatteri, tanssi ja kaksi kieltä sekoittuvat yhteen. Näyttelijät tanssivat ja tanssijat kertovat tarinoita esityksessä, joka virtaa saumattomasti abstraktina tanssina ja konkreettisena tekstinä. Globalisaatiosta huolimatta ihmisten, taidemuotojen ja paikkojen välillä on kiehtovia eroja. Säilyykö asioiden merkitykset kun sijainnit vaihtuvat?
Australialainen Lucy Guerin Inc -tanssiryhmä perustettiin Melbournessa 2002. Koreografi Guerin kiertää kansainvälisesti ja on tunnettu korkealaatuisesta tanssista, huumorista, lämpimästä yhteiskuntakritiikistä ja omaperäisyydestä. Hän  tutkii rikkaasti jokapäiväisyyttä ja tanssin tunnettuja rajoja ja määritteitä. Uudet produktiot voivat sisältää ääntä, videota, tekstiä, teollista muotoilua sekä Guerinille ominaista orgaanista ja selkeää liikekieltä ja tilankäyttöä.  Lucy Guerin Inc -ryhmästä on tullut australialaisen nykytanssin päävaikuttajia.
KOREOGRAFIA: Lucy Guerin
KOREOGRAFIN ASSISTENTTI: Lilian Steiner
ESIINTYJINÄ: Olli-Kalle Heimo, Tuukka Jukola, Kira Riikonen ja Maija Nurmio
MUSIIKKI: Robin Fox
VALOT JA LAVASTUS: Raisa Kilpeläinen
PUVUSTUS: Katri Tuukkanen
TEKNIIKKA: Pekka Moilanen
TUOTANTO: Lucy Guerin Inc., Joensuun kaupunginteatteri, Routa Company, Tanssin Tiedotuskeskus ja Australia Council for the Arts.
Liput maksavat 18/16/12 euroa.
Esityksen jälkeen on noin 15 minuutin keskustelutilaisuus.
Lisätietoja Kira Riikonen, Roudan taiteellinen johtaja p. 050 3444958 ja kira@routacompany.fi sekä
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/ymmarratko