Iso Paha Susi on vauhdikas ja riemastuttava koko perheen näytelmä. Se saa ensi-iltansa lauantaina 29.4.2023 kello 14 Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Kevään lastennäytelmää on ohjaamassa jälleen Anna-Maria Klintrup, näytelmän on käsikirjoittanut Katja Krohn.

Vanhojen satuklassikkoiden tutut asetelmat kääntyvät esityksessä päälaelleen, kun Isosta Pahasta Sudesta tulee yksinhuoltaja, susi Ruuperi ihastuu Punahilkkaan ja Punahilkka naamioituu isoäidiksi. Kiperistäkin tilanteista selvitään mielikuvituksen ja hersyvän huumorin avulla. 

– Nämä oivallukset ilahduttavat varmasti kaikenikäisiä katsojia. Kaiken hulluttelun keskellä näytelmä kertoo isoista teemoista, kuten yksinäisyydestä, kiusaamisesta ja rakkaudesta, ohjaaja Klintrup sanoo.

Esityksen päähahmoina nähdään tuttu näyttelijäkaksikko Joni Kuokkanen Ison Pahan Suden roolissa ja Hannes Mikkelsson pikku-Ruuperin ja sammakon rooleissa. Karhua, Kukkoa ja Mustaa Kiliä näyttelee Arvo Jean-Michael Ärlig, joka on tehnyt myös esityksen hauskat koreografiat. Viekkaana kettuna, Pikku-Karhuna ja Pikku-Kilinä nähdään Regina Launivuo. Ihastuttava Punahilkka ja Kili on Kirsi Kärnä, pitkämielinen Susi-mamma, Punahilkan äiti, Kili ja Porsu on Anna Ojanne, hurmaava Kili-äitee ja Nisu on Markku Maasilta ja Kili, Nasu ja peliaddiktoitunut Mummo Jaakko Tohkanen. 

Uhkarohkea Punahilkka (Kirsi Kärnä) ei piittaa metsän vaaroista ja joutuu Ketun (Regina Launivuo), Ison Pahan Suden (Joni Kuokkanen) ja Karhun (Arvo Jean-Michael Ärlig) iltapalasaaliiksi. Kuva: Riikka Hurri


Näytelmän värikkään ja leikkisän metsälavastuksen on suunnitellut
Jonna Kuittinen, pukusuunnittelun on tehnyt Soile Tarvainen, valot Mikko Pajanen ja äänet Michael Böger. Esityksen musiikin on säveltänyt Eve Pietarinen. Tarpeistonvalmistuksesta vastaa Tuula Hakulinen. 

Koko perheen näytelmän suositusikäraja on yli 4-vuotiaille. Esityksen aikana voi olla käytössä strobo- ja vilkkuvia valoja sekä teatterisavua. Iso Paha Susi on Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistossa 1.6. saakka. 

“Pahaa sutta ken pelkäisi” -näyttely

Joensuun kaupunginteatterilla avataan Ison Pahan Suden teemaan liittyen uusi näyttely: “Pahaa sutta ken pelkäisi“. Näyttelyssä on esillä Petri Halttusen akryylimaalauksia 29.4.–1.6.2023 toisen kerroksen yleisölämpiössä. Näyttelyyn on vapaa pääsy esitystoiminnan aikana. Vaihtuvat näyttelyt toteutetaan yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa.

Katso myös

Iso paha susi

Iso paha susi -näytelmässä yhdistellään riemastuttavalla tavalla klassikkosatuja, näyttämöllä seikkailee eri saduista tuttuja hahmoja ja totutut juonikuviot kääntyvät päälaelleen.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.