Joensuun kaupunginteatterin johtaja on valittu Pohjois-Karjalan Teatteriryhdityksen kokouksessa 7.11.2023.

Teatteri Telakan talous- ja hallintopäällikkö, filosofian maisteri Sarianne Tursas on valittu Joensuun kaupunginteatterin johtajaksi. Tursas aloittaa työt Joensuussa viimeistään 1.8.2024. Nykyisen johtajan Iiristiina Varilon työsuhde päättyy heinäkuussa 2024. 

Sarianne Tursas on koulutukseltaan filosofian maisteri teatterin ja draaman tutkimuksesta. Hän on suorittanut myös johtamisen erikoisammattitutkinnon. Tursaalla on pitkä johtajakokemus Kemin kaupunginteatterista vuosilta 2013–2021. Vuodesta 2021 alkaen hän on työskennellyt Teatteri Telakan talous- ja hallintopäällikkönä. 

Pohjois-Karjalan teatteriyhdistyksen hallitus valitsi Tursaan yksimielisesti hänen johtajakokemuksensa, haastatteluiden ja soveltuvuustehtävien perusteella. 

Kaikkiaan teatterinjohtajahakuun tuli 22 hakemusta. Haastatteluihin valittiin Tursaan lisäksi Hilkka Hyttinen Tampereelta, Anu Hälvä Espoosta ja Tiina Luhtaniemi Kouvolasta. 

Joensuun kaupunginteatterin väki toivottaa Sariannen lämpimästi tervetulleeksi!

Katso myös

Yhteystiedot

Saapumisohjeet ja Joensuun kaupunginteatterin yhteystiedot.

Teatterinjohtajan haastatteluun kutsutaan neljä hakijaa   

Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistyksen hallitus on käsitellyt teatterinjohtajan hakemukset ja valinnut kokouksessaan haastateltavat henkilöt.

Joensuun kaupunginteatterin johtajan rekry käynnissä

Suomen itäisimmän ammattiteatterin johtajan paikka on avoinna. Hae Joensuun kaupunginteatterinjohtajaksi viimeistään 31.8.2023.