Teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja Tuomo Aitta on valittu Joensuun kaupunginteatterin ohjaajaksi. Aitta aloittaa työt Joensuussa 1.1.2025 uuden teatterinjohtajan Sarianne Tursaan työparina. Uuden ohjaajan ensimmäinen ohjaustyö on koko perheen näytelmä keväällä 2025. 

Tuomo Aitta on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri, joka on opiskellut Teatterikorkeakoulun ohjauksen koulutusohjelmassa. Aitta on ohjannut lukuisia näytelmiä eri puolilla Suomea. Lisäksi hän on käsikirjoittanut ja dramatisoinut useita näytelmiä sekä tehnyt opetustyötä ja ohjausta muun muassa Masalan Nuorisoteatterissa.

Aitan viimeisimmät ohjaustyöt ovat Kultalampi (kirj. Ernest Thompson) Helsingin Kaupunginteatterissa 2022, Piina (kirj. Stephen King) Porin teatterissa 2022, Lasinen eläintarha (kirj. Tennesee Williams) Varkauden teatterissa 2023 ja Sointula (kirj. Tuomo Aitta) Lappeenrannan Kaupunginteatterissa 2023.  

Kaikkiaan ohjaajahakuun tuli määräaikaan mennessä 21 hakemusta. Aitan lisäksi haastateltiin neljä muuta hakijaa.

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

REKRY: Haemme vakituista ohjaajaa teatteriimme

Joensuun kaupunginteatterin etsii ohjaajaa kokoaikaiseen työsuhteeseen. Työ alkaa 1.1.2025 tai sopimuksen mukaan. Hae viimeistään 29.2.2024.

Yhteystiedot

Saapumisohjeet ja Joensuun kaupunginteatterin yhteystiedot.