Joensuun kaupunginteatteri on saanut juhlavuoden hankkeelleen Opetus- ja kulttuuriministeriön harkinnanvaraista erityisavustusta 90.000 euroa.
Tähtikartta 2017 on dokumenttiteatterin ja soveltavan taiteen keinoin toteutettava hanke, jonka teemana on Suomen sisällissota rinnastettuna tämän päivän tapahtumiin. Hanke sisältää yhteisöllisen projektin pohjoiskarjalaisten kanta- ja uussuomalaisten nuorten kanssa. Sen huipennukseksi valmistuu syksyllä kaksi esitystä: nuorten nuorille tekemä maakuntaan jalkautuva esitys ja ammattilaisten dokumenttiteatteriesitys kaupunginteatterin pienelle näyttämölle. Hanketta koordinoivat Merja Pennanen ja Sanna Kärkkäinen.
Yhteisöllinen projekti käynnistyy keväällä aihetta tutkivilla työpajoilla, jotka on suunnattu yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille. Työpaja toimii myös itsenäisenä kokonaisuutena osana kouluopetusta ja teatterikasvatusta. Tavoitteena on käydä läpi Suomen historiaa ja lisätä ymmärrystä sisällissodasta.
Nuoret voivat osallistua myös leirille, joka pidetään teatterin tiloissa kesäkuussa. Leirillä nuoret valmistelevat esitystä, joka kiertää loppuvuodesta maakunnan kouluilla.
Hankkeen dokumenttiteatteriesityksen materiaalin kokoaminen käynnistyy sekin jo keväällä ja esitys saa ensi-iltansa syyskuun 23. päivä. Tämä esitys toteutetaan teatterin ammattilaisten voimin ja se on mahdollista tilata myös kiertueelle.
Lisätietoja:
teatterinjohtaja Iiristiina Varilo
iiristina.varilo(at)jns.fi
050 464 8245