Pohjoismaiset näytelmät valtaavat Joensuun kaupunginteatterin näyttämöt keväällä 2019. Tulossa on klassikoita ja uudempia tekstejä skandinaavisilta tekijöiltä.
Kauden ensimmäinen ensi-ilta on 23.2.2019 Paavo 1,5. Se on lämmin komedia ennakkoluulojen voittamisesta. Aviopari Jaakko ja Martti saavat tiedon myönteisestä adoptiopäätöksestä. Riemu muuttuu epäuskoksi, kun puolitoistavuotias Paavo onkin 15-vuotias teiniriiviö. Alkuperäisteksti on ruotsalaisen Michael Drukerin. Ohjaajavieras on monelle tuttu eli Joensuun kaupunginteatterin entinen teatterinjohtaja Riku Innamaa.
Niin kuin taivaassa on musiikillinen draamakomedia, jonka alkuperäisteksti on vuodelta 2004. Se kertoo kuuluisasta kapellimestarista, joka palaa kotiseudulle ja ryhtyy johtamaan kyläkuoroa. Ohjaajana vierailee Johanna Freundlich ja mukana esityksissä on  joensuulainen Laulutuuli-kuoro. Ensi-ilta on 2.3.2019.

Adalmiinan helmi
on Sakari Topeliuksen satuklassikko vuodelta 1856. Teatterinjohtaja Iiristiina Varilon ohjauksessa Adalmiina on tuotu tähän päivään. Hän on hemmoteltu prinsessa, joka keskittyy vain itseensä ja vähät välittää muista. Menetettyään helmen Adalmiinakin oppii myötätuntoa ja sydämen viisautta. Ensi-ilta on 4.5.2019.
Yhteistuotantona toteutuu Teatteri 2.0:n ja Lahden kaupunginteatterin kanssa Alkutuotanto eli näytelmä, joka menee metsään. Sen ensi-ilta on Lahdessa 15.2.2019 ja Joensuuhun Alkutuotanto saapuu syksyllä 2019. Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys JoMoNi tuo näyttämölle 16.3.2019 tuotannon Kolme. Se on monitaiteellinen esitys, josta nähdään sekä suomen- että venäjänkielinen versio. Kysymyksiä Karjalasta on nukketeatteritaiteilija Timo Väntsin sooloteos, joka nähdään kaksi kertaa 2.3.2019. Rajaspeksin eli joensuulaisten korkeakouluopiskelijoiden 5-vuotisjuhlanäytäntö nähdään 13.4.2019. Lisäksi Linnateatteri vierailee jälleen 20.3.2019 esityksellään Appivanhempien ABC.

Niin kuin taivaassa ennakkokuvassa ovat Maria Karhapää ja Petteri Rantatalo
Lisätietoja löytyy osoitteesta
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto