Joensuun kaupunginteatterin Klubilla on kahden lukudraaman ilta 20.11.2014 klo 19. Joensuun ylioppilasteatteri ja Joensuun kaupunginteatteri tuovat molemmat lukunäytelmän samaan iltaan. Teokset ristivalottavat ulkopuolisuuden ja irrallisuuden kokemusta nyky-Suomessa. Ilta toimii lähtölaukauksena yhteistyölle, jota teatterit vuoden 2015 aikana tekevät. 
Erik Forss – Heidi Häkkinen – Aino Hyyryläinen – 
Anna-Kaisa Kettunen – Terhi Romo:

IRRALLAAN – näytelmä elämän syrjästä
Irrallaan kutoo yhteen pienten ihmisten elämäntarinoita. Se on kuvaus tästä ajasta ja ihmisten irrallisuuden kokemuksista. Irrallaan sisältää kolme tarinaa ja keskiössä ovat epävarmuutensa kanssa kamppailevat Lauri ja Milla, uranvalintaansa katuva siltainsinööri Vilhelm Hiltunen ja liitoksistaan rakoilevan liiton pariskunta.
Irrallaan on ensimmäinen ylioppilasteattereiden yhteistyönä syntynyt, yhteisöllisesti käsikirjoitettu näytelmä, joka sai ensi-iltansa 14 ylioppilasteatterin esittämänä ja Disa Kamulan dramatisointina Ylioppilasteatterifestivaalilla Jyväskylässä huhtikuussa 2014. Näytelmä on seuraavan kerran nähtävissä Vaasan ylioppilasteatterifestivaalilla huhtikuussa 2015.
Ohjaus: Anna Estola
Aino Kivi:
KARI KRANDI // My Brother The Hero
Kari Krandi on lapsinero, joka ei löydä ymmärrystä tiedoilleen ja taidoilleen ympäriltään. Hän on koulussa hyljeksitty ja oudoksi leimattu. Kari Krandin maailmassa yksilökeskeisyys, kilpailu ja menestymisen pakko leimaavat kaikkea ihmistenvälistä toimintaa.
Näytelmä tutkii putoamisen syitä ja seurauksia yhteiskunnassa ja yksilössä. Päähenkilö, Kari Krandi, kertoo elämästään muistojen, assosiaatioiden ja fantasioiden kautta. Teos liikkuu perheen, koulun, kaveriporukan, yhteiskunnan rakenteiden ja virtuaalitodellisuuden välillä.

Ohjaus: Aino Kivi