Joensuun ja Kajaanin Kaupunginteatterien yhteistyö, Kaikkeuden enkelit, on valittu Pieksämäen Teatterimaratonin valtakunnalliseen monologikilpailuun.
Kaikkeuden enkelit
Joensuun ja Kajaanin Kaupunginteatterien yhteistyö, Kaikkeuden enkelit, on valittu Pieksämäen Teatterimaratonin valtakunnalliseen monologikilpailuun.
Monologikilpailu järjestetään 27.-29.3.2015 ja Kaikkeuden enkelit on nähtävissä lauantaina 28.3. klo 18.30 Kulttuurikeskus Poleenissa.
Kaikkeuden enkelit pohjautuu islantilaisen Einar Már Guðdmundssonin samannimiseen romaaniin, joka sai Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon vuonna 1995. Monologin esittää Kajaanin Kaupunginteatterin näyttelijä Perttu Hallikainen, ja se on Joensuun kaupunginteatterin Aino Kiven ohjaama ja dramatisoima. Teos kertoo skitsofreniaan sairastuvan Paulin elämäkerran.
Kaikkeuden enkelit on esineteatterilla höystetty monologi, jota säestää c-kaseteilta soiva äänimaisema. Se on yhtä aikaa sukutarina, lapsuuskuvaus ja puheenvuoro jokaisen oikeudesta ihmisarvoiseen elämään. Runollinen kieli ja rujot, mustan huumorin sävyttävät tarinat kietoutuvat yhteen. Esitys puhuu pienten, heikkojen ihmisten – meidän kaikkien kaikkeuden enkelien – puolesta.
Esitys sai ensi-iltansa tammikuussa 2014 Kajaanissa, ja sitä on sen jälkeen esitetty noin 30 kertaa. Näytöksiä on ollut paitsi Joensuun, Kajaanin ja Kemin kaupunginteattereissa, myös muun muassa työväentaloissa, lukioissa, psykiatrisessa sairaalassa ja vankilassa.
Kaikkeuden enkelit jatkaa Joensuun ja Kajaanin Kaupunginteatterien ohjelmistossa kiertävänä esityksenä, jonka voi tilata. Se kiertää pääosin Oulun läänin ja Pohjois-Karjalan maakunnissa, mutta on tilattavissa muuallekin. Esitys kestää noin tunnin eikä siinä ole väliaikaa.
TYÖRYHMÄTIEDOT
Esiintyjä: Perttu Hallikainen (Kajaanin Kaupunginteatteri)
Ohjaus ja dramatisointi: Aino Kivi (Joensuun kaupunginteatteri)
Lavastus, tarpeisto ja puvut: Soile Savela (Kajaanin Kaupunginteatteri)
Äänet ja valot: Juho Lukinmaa (Kajaanin Kaupunginteatteri)
Yhteistyössä ovat mukana myös Sosiaalipedagogiikan säätiön Kainuun Marilyn-kulttuuripaja sekä Kainuun Mielenterveysseuran Nuorimieli-toiminta.
Lisätietoja http://teatterimaraton.fi/