Harjoitteluni Fahrenheit 451 -näytelmän parissa on nyt ohi. Näytelmä on saanut ensi-iltansa ja minun työni tuotantoassistenttina on tullut päätökseensä. Olen erittäin ylpeä koko työryhmästä: saimme aikaan upean teoksen! Siitä kirjoitetut arviot ovat olleet liikuttavaa luettavaa. On selvää, että tämä näytelmä on koskettanut monia.

Olen oppinut harjoitteluni aikana todella paljon mm. tuotannosta, markkinoinnista, tiedottamisesta, aikataulujen koordinoinnista, kommunikaatiosta ja sosiaalisesta mediasta – erityisesti TikTokista! On ollut todella jännittävää perustaa Joensuun kaupunginteatterille TikTok-tili ja luoda sinne teatterin ensimmäiset videot.

Tämä on mahdollistanut hieman erilaisen markkinointitavan. Sellaisen, jossa luovuus pääsee valloilleen eri tavalla kuin perinteisemmissä kanavissa. Haasteena on tosin se, että videoiden kuvaaminen vaatii joustavuutta ja ylimääräistä aikaa näyttelijöiltä. Tätä aikaa ei aina tiukasta aikataulusta löydy. Tästä huolimatta sain kuvattua viisi TikTok-videota, mihin olin itse tyytyväinen.

Sain harjoitteluni aikana paljon ohjausta ja tukea koko työryhmältä ja toimiston väeltä. Työporukka on ollut aivan ihana ja koko kokemus kaikkea sitä, mitä toivoinkin – ja enemmän. Olen saanut hyvin monipuolisen kuvan teatterimaailmasta ja siitä, miten ammattiteatteri toimii. Tämä kokemus vahvisti entisestään ajatustani siitä, että työ teatterin parissa sopisi minulle hyvin. Kiitos vielä kerran koko kaupunginteatterin porukalle, että sain tehdä harjoitteluni täällä!

Kirjoittanut: Mira Keskinen