Kuvataiteilija ja graafikko Kaisa Jussilan Unelmii!-näyttely avataan 23.9.2022 Joensuun kaupunginteatterin yleisölämpiössä My Fair Lady -musikaalin yhteyteen. Näyttely koostuu grafiikasta ja keramiikasta, ja teokset on sijoiteltu lämpiön lisäksi muun muassa portaikon ikkunalaudoille.  

Jussilan teoksissa Mimi haaveilee, setä Laulajainen harjoittelee aariaansa, hevoset marssivat, sfinksileijona ja rentoutunut leijona nautiskelevat miljööstä ja pyöreästä lämpiöstä lasimaalausikkunoineen. Tilasta voi myös löytää Jussilan oman suvun historiaa, talon, joka on tyhjä kuori mutta jonka seinät ovat täynnä elämää. Hänen mukaansa talon voi tulkita myös elämän näyttämöksi teatterissa.  

– Kaupunginteatterin lämpiö on näyttelypaikkana spesiaali. Kiehtovaa on myös teatteriyleisön ja kuvataiteen välinen kommunikaatio. Haluaisitko juoda väliajalla viinilasillisesi enkeleiden talon tai kenties huvimajan pöydässä? Vai onko moodisi enemmän kuin rentoutuneella leijonalla? Teokseni heräävät eloon ja luovat uusia tarinoita, kun ne pääsevät kommunikaatioon yleisön kanssa, Jussila pohtii. 

Kaisa Jussila (s. 1979) on Tohmajärvellä asuva kuvataiteilija ja graafikko. Hänen tekniikoitaan ovat muun muassa keramiikka ja taidegrafiikka sekä niiden välimaastossa paperiveistokset ja -installaatiot. Teoksillaan hän kertoo tarinoita ja yhdistää kaksi- ja kolmiulotteisen ilmaisun maagiseksi ja moniulotteiseksi maailmaksi. 

– Taiteellani avaan portin maailmaan, joka on tiedostamaton ja mystinen. Yhdistän sadun, menneen ja todellisuuden värikkääksi leikiksi, joka tuo uusia näkökulmia, iloa ja oivalluksia, Jussila kirjoittaa sivuillaan. 

Taidenäyttely toteutetaan yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa. Se on avoinna 18.2.2023 saakka esitysten yhteydessä. 

Olet tervetullut katsomaan näyttelyitä teatterin esitysaikoina!  

Lisätietoja taiteilijasta: www.kaisajussila.fi 

Katso myös

Taidenäyttelyt teatterilla syksy 2022

Joensuun Taiteilijaseuran näyttelyt: Unelmii!, Elämänviivaa ja Pakomatkalla avaavat näytelmien teemaa kuvataiteen keinoin. Tutustu vaihtuviin taidenäyttelyihin teatteriesitysten aikana.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!

Yhteystiedot

Saapumisohjeet ja Joensuun kaupunginteatterin yhteystiedot.