Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä vierailee perjantaina 3.2.2017 kello 18:30 tuotanto Kansa kalliolla.
Lausuja Anna-Liisa Alanko ja muusikko-laulaja Arto Tarkkonen esittävät suomalaisia runoja ja lauluja itsenäisen Suomen juhlavuoden kunniaksi.
Ohjelmassa kuullaan runokavalkadi 1800-luvun lopulta 2000-luvun alkuun. Osioita on viisi: autonomian aika, itsenäisyyden kiihkoinen alku, talvi- ja jatkosota, 1950-luvun modernismi ja viime vuosisadan vaihde.
Autonomian ajan runoilijat ovat Aleksis Kivi, Immi Hellén ja Eino Leino.
Itsenäisyyden alkuaikaa edustavat kiihkoisat nuoret runoilijat Katri Vala, Olavi Paavolainen ja P. Mustapää. Sodan runoilijana on taisteluissa mukana ollut Kiirastulen Yrjö Jylhä. Myös Syvärillä tiedottajana toiminut P. Mustapää (Martti Haavio) muistelee sodan tapahtumia. Modernismin osiossa Paavo Haavikko jatkaa sodan analysoimista. Tässä osiossa ovat myös mukana vahvat naiset Eeva-Liisa Manner, Marja-Liisa Vartio, Helvi Juvonen ja Aale Tynni sekä Olavinlinnan kallioilla uutta aikaa pohdiskeleva Lassi Nummi. Viimeisenä, mutta ei vähäisenä, ovat meille tutut runoilijat Eeva Tikka ja Heikki Turunen.
Runojen ohella kuullaan kullekin aikakaudelle sijoittuvia tunnettuja lauluja.
Vierailu kestää reilun tunnin ja liput maksavat 15 euroa. Esitys on myös tilattavissa yksityisnäytännöksi keskiviikkona 1. ja torstaina 2. helmikuuta 2017.
Lisätietoja
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/kansa-kalliolla