Theatre Crossroads -hanke tarjoaa suomalaisille ja venäläisille esitys- ja teatteritekniikan ammattilaisille ainutlaatuista kansainvälistä koulutusta Outokummussa ja Joensuussa.
Karelia CBC -rahoitteinen Theatre Crossroads -hanke järjestää Outokummussa ja Joensuussa 18.-22.5. teatteriteknisen seminaarin, jossa alan huippuammattilaiset kouluttavat Pohjois-Karjalassa ja Venäjän Karjalassa toimia audiovisuaalisen alan ammattilaisia ja opiskelijoita.
Outokummussa Riverian tiloissa järjestettävissä koulutuksissa helsinkiläinen valosuunnittelija Jyrki Sinisalo perehdyttää pienryhmän valosuunnittelun perusteisiin ja helsinkiläinen video- ja äänisuunnittelija Severi Haapala videon ja äänen käyttöön teattereissa. Tilaa maksuttomassa koulutuksessa on vielä muutama paikka.
22.5. Joensuussa Otsolan kampuksella Riverialla järjestetään luento, jossa Montrealissa asuva valo- ja lavastussuunnittelija Mikki Kunttu kertoo urastaan sekä huhtikuun lopussa Kanadassa ensi-iltaan tulleesta Cirque du Soleilin ”Allegriasta”, jossa hän toimi valosuunnittelijana. Tilaa tässäkin maksuttomassa koulutuksessa on vielä useampi paikka.
Lisätietoa seminaarista: https://kareliacbc.fi/fi/teatteritekniikan-seminaari-joensuussaoutokummussa-18-2252019. Ilmoittautumiset: tiina.ynnila@venajaseura.com
Theatre Crossroads -hanke
Joensuun kaupunginteatteri, Riveria ja Suomi-Venäjä-Seura ovat mukana Karelia CBC -rahoitteisessa Theatre Crossroads -hankkeessa, jonka tavoite on uudistaa Pohjois-Karjalan ja Karjalan Tasavallan (Venäjä) teatteripalveluita ja suunnata niitä enemmän nuorten ja lapsiperheiden käyttöön. Karjalan puolelta hanketta hallinnoi Karjalan Kansallinen teatteri.
Hankkeen puitteissa Petroskoissa järjestettiin marraskuussa vauvateatterin tekemiseen keskittyvä koulutus, johon osallistui pohjoiskarjalaisiakin nuoria teatterintekijöitä. Maaliskuussa Joensuusta lähti Petroskoihin viisi näyttelijää saamaan oppia Demidovin näyttelijänkurssille, joka pohjautui stanislavskilaiseen lähestymistapaan. Kesäkuussa Joensuun Niittylahdessa järjestetään suomalaisille ja venäläisille näyttelijöille suunnattu Art of Movement -työpaja, jonka ohjaajana toimii Lontoossa asuva näyttelijä-ohjaaja Tiia-Mari Mäkinen. Hanke huipentuu elokuussa 2020 järjestettävään suomalais-venäläiseen rajanylittävään teatterikiertueeseen.
Tutustu seminaarin ohjelmaan täältä.