Joensuun kaupunginteatterin syyskausi 2015 ei mennyt katsojalukujen osalta ennakko-odotusten mukaan. Syyskaudella katsojia kertyi vain 6.854 ja koko vuoden tulos jäi ennätyksellisen alhaiseksi vajaaseen 15.000:een. Voidaan todeta, että Vihtori Rämän kaudella valittu kokeellisempi ohjelmistolinjaus, joka sai julkisuutta mediassa ja toi teatteriin marginaalisemman näyttämötaiteen ystäviä, ei ollut kuitenkaan suuren yleisön mieleen.
Kauden vetonaulaksi suunniteltu Rahakabaree keräsi liki kolmetuhatta katsojaa. Sen käyttöaste jäi silti alle 50 %:iin. Harmillisesti myöskään kauden toinen suuren näyttämön tuotanto Metsäjätti ei saavuttanut kuin niukasti 50 %:n käyttöasteeltaan reilun tuhannen katsojan määrällä. Australialais-kajaanilais-joensuulaisen yhteistuotannon I’m trying to tell you näki kotinäyttämällä ja kiertueella viitisensataa katsojaa.
Pienen näyttämön tuotannot sen sijaan löysivät yleisönsä. Kuusenkaatajaiset sai 73 %:n käyttöasteen ja joulukuussa ohjelmistoon tullut Kantapäänpojat sai 97 %:n käyttöasteen. Lapsille ja perheille suunnattu tuotanto Dada-kissa ja Tipitii kokosi reilut 500 katsojaa.
Vierailuesitykset Roberto Zucco, Kivikirja, Pro Patria, ReDoing GENDER 1,5 ja Kotirintaman naiset kokosivat yhteensä viitisensataa katsojaa.
Teatterin muu taidelähtöinen kuten runonlukutapahtumat, teatteriklubit, koeyleisöt, keskustelutilaisuudet ja kierrätykset keräsi hienosti reilut kaksituhatta teatterin ystävää yhteen. Tämä näyttämön ulkopuolella tapahtuva toiminta onkin entistä tärkeämpi osa teatterin toimintaa ja siihen panostetaan myös jatkossa.
Teatteriyhdistyksen hallitus kokoontuu seuraavan kerran helmikuun lopulla ja silloin hyväksytään vuoden 2015 tilinpäätös. Tiedote tilinpäätöksestä julkaistaan kokouksen jälkeen.