Joensuun kaupunginteatterissa saa teatterikantaesityksen lauantaina 13.2.2016 kello 19 Pia Pesosen novelleihin perustuva, Timo Heinosen ja Perttu Leinosen sovittama, näytelmä Kekkonen tulee?
Pesosen teos Urho Kekkonen Straße ilmestyi vuonna 2013. Sen jälkeen siitä on tehty elokuva, jota on esitetty myös TV:ssä. Näytelmä kuvaa nimihenkilöään enemmän sitä Kekkosen puutetta, mikä ihmiseen syntyy kun ahistaa, projektit mättää ja vesi nousee. Kansankomediassa iloitaan tarinoista ja pienen ihmisen haaveista, myös niistä toteutumattomista.
Näytelmän ohjaa Joensuussa aikaisemminkin vieraillut Perttu Leinonen. Myös lavastaja on vierailija, Kaisu Koponen.
Ensi-illan yhteydessä järjestetään ensi-iltaklubi kello 17:30 – 18:30. Vieraana on kirjailija Piia Pesonen. Paikalla on myös esitysdramaturgi Timo Heinonen ja illan isäntä Petteri Rantatalo. Klubilla keskustellaan Pesosen kirjan pohjalta.
Esitys kestää noin 2 tuntia 20 minuuttia ja siinä on väliaikaa. Liput maksavat 25/23/15 euroa.
Lisätietoja osoitteesta
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/kekkonen-tulee
Heti ensi-illan jälkeen luovutetaan suurella näyttämöllä Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys ry:n hallituksen pitkäaikaiselle jäsenelle Marja-Liisa Julkuselle Teatterijärjestöjen Keskusliitto ry:n hopeinen kunniamerkki pitkäaikaisesta toiminnasta teatteritaiteen hyväksi.

Sylvi ja Lapin lääni, Kekkonen tulee 2016, Kuva: Ville Kokkola
Sylvi ja Lapin lääni