lauantaina 13.6.2015 klo 11–15.30
Generaattori, Kauppakatu 36, Kajaani
Routa-ryhmä, Joensuun kaupunginteatteri ja australialainen tanssiryhmä Lucy Guerin Inc. toteuttavat Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen yhteistyöproduktion, jonka ensi-ilta on Kajaanissa lauantaina 13.6.2015.
I am trying to tell you, vasemmalta Kira Riikonen, Maija Nurmio, Tuukka Jukola ja Olli-Kalle Heimo
I am trying to tell you, vasemmalta Olli-Kalle Heimo, Tuukka Jukola, Maija Nurmio ja Kira Riikonen
Ensi-illan yhteydessä järjestetään seminaari, jossa pureudutaan kansainväliseen yhteistyöhön ja sen merkitykseen paikallisille toimijoille. Mitä hyötyä kansainvälisestä yhteistyöstä on taiteilijoille ja ryhmille? Miten kansainvälistä yhteistyötä rahoitetaan? Miten paikalliset toimijat ja yleisö hyötyvät kansainvälisyydestä?
Kansainvälistymistä käsitellään seminaarissa osana tanssin kentän kestävää kehitystä. Tanssin Tiedotuskeskus on juuri julkaissut raportin aiheesta, ja tämän raportin tuloksia ja suosituksia käytetään keskustelun pohjana.
Aluksi esitellään muutamia kotimaisia kansainvälisen yhteistyön projekteja, mm. Roudan ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksen kansainvälistä toimintaa ja sen merkitystä alueen taiteilijoille ja yleisölle. Projektiesittelyn jälkeen on paneelikeskustelu, jossa pohditaan kansainvälistymisen merkitystä taiteilijoille, paikalliselle yhteisölle sekä yleisölle.
Panelisteina ovat muun muassa europarlamentaarikko Merja Kyllönen, Roudan taiteellinen johtaja Kira Riikonen, taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti ja koreografi Lucy Guerin Melbournesta. Panelia vetää Tanssin Tiedotuskeskuksen kansainvälisten asiain päällikkö Pirjetta Mulari. Seminaari on suunnattu kaikille taiteen kansainvälisestä toiminnasta kiinnostuneille.
Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!
Tilaisuuden järjestävät Routa-ryhmä ja Tanssin Tiedotuskeskus.
Tilaisuudessa on kevyt lounastarjoilu.
Pyydämme ilmoittautumisia 5.6. mennessä Routaan
044 0556977 tai minna@routacompany.fi.
Lisätietoja: Minna Härkönen, Routa-ryhmä, 044 0556970, minna@routacompany.fi tai Pirjetta Mulari, Tanssin Tiedotuskeskus, pirjetta.mulari@danceinfo.fi, 050 564 3553.