Teatteri_Kuusenkaatajaiset_150415-309
Kantaesitys Kuusenkaatajaiset löysi yleisönsä.
Joensuun kaupunginteatterin kevätkauden 2015 ohjelmisto ei ollut yleisön mieleen. Kokonaiskatsojamäärä jäi 7.761:een. Se on alle puolet viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Koko näytäntövuoden eli syys- ja kevätkauden kokonaiskatsojamäärä oli vajaat 17.000. Luku on yli 10.000 katsojaa vähemmän kuin edelliskaudella. Myös kevään lipputulokertymä jäi alle 100.000 euron ensi kertaa 2000-luvulla.
Eniten katsojia keräsi maantieseikkailu Me Rosvolat. Sen näki reilut 2.000 katsojaa. Edellisvuosiin verrattuna määrä on vähäinen lastennäytelmälle. Suurin pettymys oli ennen vuodenvaihdetta ensi-iltaan tulleen yhteistuotanto Working Class Heron katsojamäärä. Sen täyttöaste oli vain 14 % ja harmillisesti tuotannon kaikki Lahden esitykset jouduttiin peruuttamaan, kun Teatteri Vanhan Jukon tilojen remontti ei valmistunut aikataulussaan.
Pienen näyttämön tuotantojen ja vierailujen osalta katsojaluvut olivat odotettuja. Suhteellisesti parhaat lukemat sai vapun alla pienellä näyttämöllä ensi-iltaan tullut kantaesitys Kuusenkaatajaiset 75 %:n täyttöasteella.
Mukavasti kontakteja syntyi muun taidelähtöisen toiminnan kautta. Koeyleisönä teatterissa vieraili yli tuhat kävijää. Teatteriklubien, Tapahdus-tapahtumien, runonlukutilaisuuksien, kummiluokkatoiminnan ja muun yleisötyön kautta tavoitettiin kevään aikana tuhatkunta henkilöä.
Teatterin syyskausi avataan perinteiseen tapaan Wanhan kaupungin päivässä 8.8.2015, kun Rahakabareen makupaloja voi kuulla Taitokorttelissa. Joen Yössä on totuttuun tapaan tarjolla avoimia harjoituksia sekä pienellä että suurella näyttämöllä. Varsinainen esityskausi pyörähtää käyntiin syyskuun alussa.