Joensuun kaupunginteatterin kevät on jännityksentäyteinen

Teatterin kevätkauteen 2022 kuuluu muun muassa tieteiskirjallisuuden klassikon kotimainen kantaesitys, Pikku vampyyri -fantasiaseikkailu ja Agatha Christien murhamysteerin toiveuusinta.

Fahrenheit 451 on kotimainen kantaesitys

Helmikuun 12. päivä ensi-iltaan tulee kotimainen kantaesitys “Fahrenheit 451”, joka on Joensuun kaupunginteatterin ajankohtainen näyttämösovitus Ray Bradburyn dystooppisen tieteiskirjallisuuden klassikosta. Kyseessä on historiallinen tuotanto, sillä esitys tehdään ensimmäistä kertaa alusta loppuun Joensuun kaupunginteatterin ja Joensuun ylioppilasteatterin yhteistyönä. Ohjauksesta vastaa Piia Peltola. Pienen näyttämön kotiesitysten lisäksi esitys on myös osa kiertueohjelmistoa.

Koko perheen fantasiaseikkailu Pikku vampyyri

Kevään koko perheen esitys on fantasiaseikkailu “Pikku vampyyri”, jonka ohjaa vierailija Anna-Maria Klintrup. Pikku vampyyrin tarina perustuu saksalaisen Angela Sommer-Bodenburgin suosittuun lastenkirjasarjaan, jota on käännetty yli 30 kielelle. Kirjojen ja näytelmän lisäksi Sommer-Bodenburgin vampyyritarinoista on tehty palkittu tv-sarja ja elokuva. Ensi-ilta Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä on 27. huhtikuuta.

Agatha Christien murhamysteeri Hiirenloukku

Yleisön kovaa suosiota talvella 2020-2021 nauttinut murhamysteeri ”Hiirenloukku” palaa suurelle näyttämölle 9. helmikuuta alkaen. Agatha Christien klassikko perustuu Aino Piirolan uuteen suomennokseen, ja ohjauksesta vastaa vierailija Seppo Honkonen.

Syyskaudelta jatkavia ja vierailuesityksiä

Syyskaudelta jatkavat esitykset “9 hyvää syytä elää”, “Pim Pam pallomaakailuseik” ja “Kesäyön unelma”. Lisäksi nähdään kaksi vierailuesitystä. “Kaikki äitini, kaikki tyttäreni” on käsikirjoitettu Kodin Kuvalehden lukijatekstien pohjalta. Suomen Komediateatterin tuotannossa näyttämöllä esiintyvät Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Pirjo Heikkilä. Joensuun kaupunginteatterissa esitys nähdään 28. huhtikuuta.

Näytelmä “Rakkauskirjeitä” puolestaan nähdään Joensuussa kahden esityksen verran 20.-21.5.2022. Näytelmää ovat maailmalla esittäneet lukuisat kuuluisat näyttelijät, kuten Elizabeth Taylor, Mia Farrow ja Tom Hanks. Nyt rooleissa nähdään yhdet Suomen rakastetuimmista näyttelijöistä, Seela Sella ja Esko Roine.

Vierailuesitykset on jo avattu myyntiin. Muu ohjelmisto tulee myyntiin joulukuun loppuun mennessä ja siitä tiedotetaan erikseen.

Ohjelmisto

Katso myös

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!