KLOVNERIAESITYS JUOKSUHAUDANTIE VIERAILEE
Juoksuhaudantie 4


RedNoseClubin ja Teatteri Quo Vadiksen tuotanto Juoksuhaudantie vierailee Joensuun kaupunginteatterin päänäyttämöllä tiistaina 9.12. ja tiistaina 16.12 2014 kello 19.
Juoksuhaudantie sai ensi-iltansa Teatteri Avoimissa Ovissa 24.1.2014. Teos on saanut runsaasti positiivista näkyvyyttä niin perinteisessä kuin sosiaalisessa mediassa. Esitystä on kuvattu mm. ”taitavaksi”, ”viihdyttäväksi ja inspiroivaksi” sekä ”virkistävän erilaiseksi”.
Lavalla nähdään kaksi klovnia, jotka tulkitsevat Kari Hotakaisen romaanin Juoksuhaudantie. Teoksessa harjoitellut kohtaukset ja improvisaatiot limittyvät. Klovnit Mike ja Zin eli Tuukka Vasama ja Timo Ruuskanen käyvät Hotakaisen romaanin läpi kahdessa tunnissa. Esitystä rytmittävät klovnien tulkinnat rock-klassikoista Neil Youngista U2:een ja Johnny Cashiin.
Tarina lähtee liikkeelle siitä, kun Matti Virtanen on menettänyt perheensä ja putoaa tyhjän päälle. Matti päättelee, että hankkimalla talon hän voisi vielä saada perheensä takaisin. Unelmansa eli idyllisen rintamamistalon saavuttaakseen Matti on valmis äärimmäisiin tekoihin.
RedNoseClub on punaisen nenän ympärille rakentunut helsinkiläinen teatteriryhmä, jonka erikoisuutena on improvisoitu verbaali- ja tilannekomiikka. Teatteri Quo Vadis on vuodesta 1985 toiminut ammattiteatteri, jolla ei ole vakituista tilaa, vaan se on toiminut alusta alkaen kiertävänä teatterina.
Työryhmä
Rooleissa: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama
Käsikirjoitus: Kari Hotakainen
Dramatisointi: työryhmä
Ohjaus: Otso Kautto
Pukusuunnittelu: Tuomas Lampinen

Lisätietoja ja valokuvia löytyy teatterin nettisivuilta osoitteesta
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/juoksuhaudantie