Olli Haataja debytoi Joensuun kaupunginteatterissa Koirantähdestä pohjoiseen -tuotannon myötä.
Joensuun kaupunginteatterin uusi tuotanto Koirantähdestä pohjoiseen –kohtauksia pakolaisuudesta saa kantaesityksensä kiertueella Kiteen Huvikeskuksessa lauantaina 23.9.2017 kello 18:00.
Näytelmä on kolmen miehen matkakertomus pakolaisuudesta. Se on dokumenttiteatterin keinon toteutettu draama, jonka ainekset perustuvat Paiholan ja Kiteen vastaanottokeskuksissa ja Joensuun tukiasunnoilla tehtyihin haastatteluihin ja vierailuihin.  Tarinat ovat tosia ja oikeasti koettuja, toki draaman keinoin yhtenäiseksi kertomukseksi muokattuja.
Pohjois-Karjalaan saapuneita turvapaikanhakjijoita ja pakolaisia haastattelivat Merja Pennanen, Katri Mehto ja Sanna Kärkkäinen. Kootun materiaalin dramatisoi näytelmäksi Katri Mehto ja ohjauksesta vastaa Merja Pennanen.
Tarinassa kuljetaan pakolaisen matka konfliktialueelta Suomeen. Asettuminen pohjoiseen maahan ei ole helppoa, eikä ristiriidoiltakaan voi välttyä. Tapahtumia taustoitetaan laajalla dokumenttiaineistolla ja myös Markus Pulkkisen sävellykset siivittävät tunnelmia ja tapahtumia pitkin matkaa.
Mikko Pajanen on luonut hienoja kuvakollaaseja dokumenttiaineistosta ja ensi-illan myötä eläköityvä Paavo Juntunen on koonnut vaikuttavan äänimaiseman. Lavastus on ohjaajan, Anssi Suutarisen sekä pukusuunnittelusta vastaavan Soile Pajasen käsialaa.
Esitys kestää vajaat kaksi tuntia ja siinä on väliaika. Liput maksavat 20/18/12 euroa. Kiertue-esityksiä on neljä: Kiteen ensi-illan lisäksi se nähdään Kontiolahdella, Outokummussa ja Suomussalmella. Vapaita kiertueaikoja voi tiedustella teatterin markkinoinnista.
Lisätietoja tuotannosta löytyy teatterin nettisivuilta osoitteestahttps://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/koirantahdesta-pohjoiseen