Joensuun kaupunginteatteri: Koirien Kalevala 2016.Kuva: Salama Visual/ Johanna Kokkola
Mauri Kunnaksen suosittuun lastenkirjaan perustuva näytelmä Koirien Kaleva saa ensi-iltansa Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä vapunaattona 30.4.2016 klo 14.
Kalevalan tarustoon pohjautuvassa tarinassa seikkailevat villi ja vapaa koirien heimo, sen naapurina Pohjolassa häijyt sudet ja näiden väissä asusteleva sitkeä kissajoukko. Kalevalaisessa maailmassa on paljon taikuutta. Heimoilla on suuret tietäjänsä ja velhonsa, jotka tuntevat taiat ja loitsut. Vanha Väinämöinen on koiraheimon suurin tietäjä, loitsujen laulaja ja mahtikoira ja Ilmarinen koirien suvun suurin seppä ja Sammontakoja. Susien heimoa johtaa Louhi, pelottava pohjoisen noita. Louhella on kaunis tyttö, Pohjolan tytär, jota koirat ja kissat kilvan käyvät kosimassa. Kissojen heimon omapäisenä seikkailijana ja karjapaimenena nähdään lieto Lemminkäinen.
Ohjauksesta ja sovituksesta vastaa vierailija Aleksis Meaney tiiviissä yhteistyössä koreografi on Ari Nummisen ja muusikko Petri Tiaisen kanssa. Mukana esityksissä onkin neljä tanssijaa Outokummusta. Tuotannon keskeisessä osassa olevan mukaansatempaavan musiikin on säveltänyt, sanoittanut, sovittanut ja harjoittanut vierailija Petri Tiainen. Näyttelijöistä koostuva Hurtta-bändi, jota johtavat Suvi-Maaria Virta ja Petteri Rantatalo, tuo oman sykkeensä esitykseen. Lavastussuunnittelija on Iris Routa ja pukusuunnittelija Katri Tuukkanen.
Esitys kestää noin reilun tunnin ja vartin, eikä siinä ole väliaikaa. Liput maksavat 10 euroa, perhelippu viidelle 40 euroa.
Lisätietoja osoitteesta
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/koirien-kalevala