Joensuun kaupunginteatterin kevätkauden 2016 suosituin tuotanto oli koko perheen musiikkinäytelmä Koirien Kalevala. Sen katsojamäärä oli liki 4000 ja täyttöaste lähes 70 %, vaikka tuotanto oli ohjelmistossa vain toukokuun ajan. Kauden kokonaiskatsojamäärä nousi viimevuotisesta ja oli yhteensä lähes 9000. Samaten lipputulokertymä kasvoi ja oli yli satatuhatta euroa.
Suuren näyttämön tuotannoista Rahakabaree ja Metsäjätti saivat kumpikin 40 % täyttöasteen, katsojia kertyi Metsäjätille reilut 1300 ja Rahakabareelle hieman alle tuhat. Kekkonen tulee? –kansankomedia ei löytänyt yleisöä odotetulla tavalla ja sen katsojamäärä jäi tavoitteestaan. Uutena avauksena järjestettiin toukokuussa Lavatanssit ja tilaisuus otettiin hyvin vastaan.
Pienen näyttömän tuotannot olivat vierailija Esko-Pekka Tiitisen käsialaa sekä ohjauksia ja ne kuuluivat kiertueohjelmistoon. Dada-kissa ja Tipitii kokosi kotinäyttämöllä ja keikoilla liki 800 ja Kantapäänpojat hienolla 75 % täyttöasteellaan yli tuhat katsojaa.
Suuren näyttämön vierailuesitys Terapian tarpeessa keräsi täyden salin helmikuussa. Pienellä näyttämöllä nähtiin huhti-toukokuussa Joensuun ylioppilasteatterin sanaton näytelmä Momotaro – Legend of the Peach Brought Boy, jonka näki reilut 300 vierasta.
Kevään aikana järjestettiin 14 Sukkasillaan-runonlukutilaisuutta, kaksi Päiväkirjaklubia ja 14 Satupuoltuntista yhteistyössä Vaarakirjastojen kanssa. Näihin ja muihin näyttämön ulkopuolisiin tapahtumiin sekä erilaisiin muihin teatterilla järjestettyihin tilaisuuksiin osallistui reilut kolmetuhatta henkilöä.
Teatterin syyskausi avataan Joen Yössä 26.8.2016, kun suurella näyttämöllä on Havukka-ahon ajattelijan avoimet harjoitukset. Varsinainen esityskausi pyörähtää käyntiin syyskuun 17. Havukka-ahon ajattelijan ensi-illassa.
Joensuun kaupunginteatteri: Koirien Kalevala 2016.Kuva: Salama Visual/ Johanna Kokkola
Koirien Kalevala  oli katsojien keväkauden 2016 suosikki.
Kuva: Johanna Kokkola, Salama Visual