Lempi avaa teatterin väistötilanäyttämön käyttöön

Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon palaa yleisön toiveesta kohtalokas rakkaustarina Lempi, joka saa uusintaensi-iltansa karkauspäivänä 29.2.2024 kello 18 Carelicumin auditoriossa.

Carelicumin auditorio toimii teatterin väistötilanäyttämönä vuoden 2024 ajan osoitteessa Torikatu 21 C, Joensuu.

Teatterin pieni näyttämö on Joensuun kaupungintalon museoremontin vuoksi suljettu.

– Pienen näyttämön toiminta jalkautuu vuonna 2024 paitsi Carelicumin väistötilanäyttämölle, myös Joensuun pääkirjastolle Muikku-saliin ja ympäri maakuntaa, teatterinjohtaja Iiristiina Varilo kertoo. 

Yleisön toiveuusinta

Näytelmä perustuu kuusamolaisen Minna Rytisalon palkittuun Lempi-nimiseen romaaniin. Tarina sijoittuu Lapin sodan aikaan, jolloin kauppiaan kaksostyttäret Lempi ja Sisko nauttivat nuoruudestaan ja etsivät sydämensä valittua. Näytelmä kertoo rakkauden voimasta, jonka seuraukset ovat arvaamattomat.

Lempin ohjaa Joensuun kaupunginteatterin näyttelijänä tunnettu Maria Karhapää.

– Olen iloinen, että yleisö on todella tykännyt näytelmästä ja Lempi palaa ohjelmistoon, Karhapää sanoo.

Lempin maakuntaensi-ilta oli syksyllä 2022 Kontiolahdella. Esitys oli yleisön ja paikallisen median suosikki ja sitä esitettiin kevääseen 2023 saakka.

Tänä keväänä Lempiä esitetään 18 kertaa Carelicumin auditoriossa ja se lähtee myös kiertueelle Varkauteen.

Näyttämöllä tuttu näyttelijätrio

Lempin esityksessä väistötilanäyttämöllä nähdään kolme näyttelijää: Siskon roolissa Regina Launivuo, Viljamina Hannes Mikkelsson, joka palaa Joensuun kaupunginteatterille vierailevana näyttelijänä, ja Elli-piikana Suvi-Maaria Virta, joka on ollut työlomalla viime syksyn ajan. 

Heidän lisäkseen äänirooleissa on joukko Joensuun kaupunginteatterin näyttelijöitä sekä lasten, Anteron ja Aarren, rooleissa Urho Kuokkanen ja Alexandra Launivuo.

Näytelmän lavastuksen on suunnitellut Iris Routa. Valosuunnittelun on tehnyt Asko Heiskanen ja äänisuunnittelun Petri Kettunen. Lavastukseen heijastuvien videoprojisointien suunnittelijana on Tuula Hakulinen. Projisoinneissa käytetään videomateriaalien lisäksi sota-arkiston kuvia. Pukusuunnittelusta vastaa puvustomestari Nina Paakkunainen.

Väliaikatarjoilu ja näyttely Carelicumissa

Auditorion yleisölämpiössä avataan myös Joensuun Taidelainaamon teoksia esittelevä näyttely “Elämänviivaa”. Se on vapaasti nähtävissä esitystoiminnan aikana 29.2.–18.5.2024. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa.

Carelicumin auditorion esityksissä väliaikatarjoilut hoitaa Kahvila-Ravintola Lumme osoitteessa Koskikatu 5, Joensuu. Lumme avaa tuntia ennen teatteriesityksen alkamista.  

Väliaikatarjoilut suositellaan tilaamaan ruuhkan välttämiseksi ja tuotteiden saatavuuden vuoksi etukäteen myös Carelicumin esitysten osalta. Teatterin väliaikatarjoilujen järjestäjillä ei ole alkoholin myyntioikeuksia.

Lisätiedot väliaikatarjoiluista Kahvila-Ravintola Lumpeen verkkosivuilta www.ravintolalumme.fi.

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Lempi

Lempi on tiheätunnelmainen ja herkkyydessään väkevä draama rakkauden kannattelemista ja haavoittamista ihmisistä.

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.