Miika Nousiaisen menestysromaaniin Metsäjätti perustuva samanniminen näytelmä tulee ensi-iltaansa Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä torstaina 19.11.2015 klo 19.
Ystävyys koetuksella
Pasi ja Janne ovat parhaita ystäviä, jotka ovat varttuneet Törmälän vaneritehtaan varjossa. Elämä on kuitenkin vienyt miehiksi varttuneet kaverukset eri teille. Janne on jäänyt Törmälään tehtaalle töihin ja kotipaikkakunnaltaan Helsinkiin paennut Pasi on päätynyt keskiportaan pomoksi suureen metsäyhtiöön. Nyt he tapaavat Törmälän vaneritehtaan YT-neuvottelujen merkeissä.
Metsäjätti on lempeän melankolinen tarina ystävyydestä metsäteollisuuden ja metallimusiikin Suomessa. Näytelmän kantaesitys oli vuonna 2013 Kansallisteatterissa ja sen ohjaaja oli Aleksis Meaney. Meaney ohjaa Joensuuhun nyt uuden, päivitetyn ja osin täkäläiseen sielunmaisemaan sovitetun version.
Jannen rooleissa on Olli-Kalle Heimo ja Pasin roolissa pitkän tauon jälkeen estradille palaava Hans Stigzelius. Muissa rooleissa ovat Jarmo Jämsén, Maria Sarkkinen, Lassi Uimonen ja Suvi-Maaria Virta. Lavastuksesta vastaa Iris Routa. Esityksessä kuullaan paljon metallimusiikkia (korkealta ja kovaa) ja siinä käytetään välkkyvää strobo-valoa sekä teatterisavua.
Esityksen kesto on noin kaksi ja puoli tuntia ja siinä on väliaika. Lippujen perushinta on 25 euroa, eläkeläishinta 23 euroa sekä opiskelijoille, lapsille, varusmiehille ja työttömille 15 euroa.
Metsäjätin ensi-iltaklubilla on vieraana kirjailija Miika Nousiainen. Keskustelutilaisuudessa käsitellään sekä Nousiaisen kirjaa että Meaneyn ohjausta rinta rinnan. Teatteriravintolan Lasiterassilla klubia isännöi näyttelijä Petteri Rantatalo. Klubi alkaa kello 17:30 ja kestää noin tunnin. Tilaisuuden lopulla jaetaan Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin Vuoden kynä -palkinto. Sen jälkeen tilaisuus jatkuu Ukrin tapahtumana.
Lisätietoja ja valokuvia tuotannosta löytyy teatterin nettisivuilta osoitteesta:
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/metsajatti