DSC_0085
MOMOTARO – Legend of the Peach Brought Boy on Joensuun ylioppilasteatterin tuottama sanaton fantasianäytelmä; eeppinen huumorilla maustettu seikkailu, jossa pääosassa ovat visuaalisuus, musiikki, tanssi ja vauhdikkaat taistelukohtaukset. Samalla näytelmä on koskettava kasvukertomus, jossa toivo ja epätoivo vuorottelevat. Tarinan tapahtumat sijoittuvat muinaiseen tarunhohtoiseen valtakuntaan täynnä eläinhahmoisia elementaaleja ja muita henkiolentoja.
Tarina perustuu löyhästi japanilaiseen kansantaruun Momotaro ja vaikka se sijoittuu fantasiamaailmaan, voi siitä löytää yhtymäkohtia omaankin elämäänsä. Esimerkiksi eri elementtejä edustavat sankarihahmot kertovat ihmisten erilaisuudesta; kaikilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.
Sanattomuus merkitsee sitä että näytelmä sopii kaikille riippumatta siitä osaako suomea tai edes englantia. Suomessa tehdään aivan liian vähän ulkomaalaisille soveltuvaa teatteria. Momotaro – Legend of the Peach Brought Boy tarjoaa kaikille avointa teatteria josta jokainen voi nauttia täysin rinnoin.
Momotaro kertoo persikan sisältä löytyneestä pojasta (koska legendat nyt vain ovat sellaisia), joka kasvaa uppiniskaisesta lapsesta sankariksi. Valtakuntaa hallitsee mielivaltaisesti überpaha demoni, jota kukaan ei uskalla vastustaa mutta on olemassa ikivanha ennustus joka toteaa että vain persikasta syntynyt poika voi voittaa demonin.
Kun vanha pariskunta löytää persikan sisältä pitkään toivotun poikalapsen, ilostuvat he ikihyviksi. Heidän onneaan varjostaa kuitenkin persikkapojasta lausuttu ennustus ja huoli pojan tulevaisuudesta. Niinpä Momotaro varttuu suojatussa ympäristössä aina kuusitoistavuotiaaksi asti. Syntymäpäivänään hän kuitenkin eksyy metsään. Metsässä hän kohtaa kolme kumppania: pääskyn, ketun ja tiikerin. Maagisten ystäviensä kanssa Momotaron tie vie läpi vaarojen ja seikkailujen.
Momotaro -Legend of the Peach Brought Boy on visuaalinen spektaakkeli joka yhdistää saumattomasti itämaista perinnekulttuuria länsimaiseen nykyviihteeseen. Lopputuloksena on eeppinen seikkailunäytelmä, jollaista ei ole ainakaan Joensuun ylioppilasteatterissa ennen nähty. Tule kokemaan maaginen maailma jossa demonit, henkiolennot ja sankarit kohtaavat. Seikkailu kutsuu!
Ensi-ilta pe 8.4. klo 18.30 Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä
Ohjaus: Emmi Nylund
Käsikirjoitus: Emmi Nylund, Mikael McKeough, Kaisa Pukarinen, Anni Mikkonen & Juho Ihalainen
Etusivu | Home
Lippuvaraukset Puh. 013 267 5222
Ikäsuositus n. 13-vuotiaasta ylöspäin
Muut näytökset
Ke 13.4. klo 18.30, to 21.4. klo 18.30, pe 29.4. klo 18.30, la 30.4. klo 14.30, ti 3.5. klo 18.30, ke 4.5. klo 18.30, to 12.5. klo 18.30, pe 13.5. klo 18.30 ja pe 20.5. klo 18.30