Ennakkokuva tuotannosta Metsäjätti – North Karelia
Joensuun kaupunginteatterin syyskausi alkaa tänä vuonna jo kesän yhteistuotannoilla. 13.6 nähdään Kajaanissa I’m trying to tell you – Ymmärrätkö? Se on kajaanilaisen Routa Companyn ja Australialaisen Lucy Guerin Inc:n kanssa toteutettava nykytanssiteos, jossa pohditaan miten erilaiset merkitykset ilmenevät ja katoavat, kun teatteri, tanssi ja kaksi kieltä sekoittuvat yhteen. Esityksen koreografi on Lucy Guerin ja säveltäjä on Robin Fox. Joensuun ensi-ilta on 16.9. Heinäkuun lopulla Täydenkuun tanssit – nykytanssifestivaaleilla Pyhäjärvellä nähdään P*llurallin ensiesitys. P*lluralli on esityskokonaisuus, joka esikuvansa mukaisesti tapahtuu tuunatuissa autoissa, joutomailla ja maantienvarsilla sekä kaupunkien turuilla ja toreilla. Yhteistuotannossa ovat Joensuun kaupunginteatterin lisäksi mukana Täydenkuun Tanssit, Routa Company Kajaanista ja Tanssiteatteri Minimi Kuopiosta. Joensuussa ensi-ilta on 20.8.
Perinteiseen tapaan teatteri on mukana Wanhan kaupungin päivässä lauantaina 8.8. ja jo vakiintuneeseen tapaan Joen yössä 28.8 ovat ovet avoinna. Syyskuun alussa ohjelmistoon palaavat Päästä irti –improt ja keväällä ensi-iltansa tuleva Kuusenkaatajaiset. Lisäksi Teatteriklubien toiminta jatkuu syksyllä 2015.
Joensuulaisella Esko-Pekka Tiitisellä on iso rooli teatterin syksyssä. Hän kirjoittaa ja ohjaa seitsemän esityksen kokonaisuuden nimeltään Tapaus Tiitinen. Tämä teossarja koostuu lastennäytelmästä DADA-kissa ja Tipitii, jonka ensi-ilta on pienellä näyttämöllä 23.9. Näytelmä on hauska ja herkkä tarina ystävyydestä ja kiintymyksestä. Muut kuusi lyhyttä esitystä muodostavat yhden esityskokonaisuuden, joka on nimeltään Kantapäänpojat. Siinä kerrotaan syrjäseudun miehistä, jotka ovat eläneet omissa oloissaan vuosikymmeniä, mutta nyt he ovat lyöttäytyneet yhteen ja lähteneet puhujamatkoille. Teoksen ensi-ilta on 9.12. Teatteriklubilla. Tapaus Tiitisen esitykset ovat tilattavissa kiertueelle keväällä 2016.
Suuren näyttämön ensimmäinen ensi-ilta on Rahakabaree-musikaali, jonka ensi-ilta on 3.10. Tämä Aino Kiven käsikirjoittama ja ohjaama esitys on kunnianhimoinen yhdistelmä musiikkiteatteria, huumoria ja yhteiskunnallista ajattelua. Musikaalin säveltää Petri Tiainen.
Lokakuun 19.-24. järjestetään perinteiseen tapaan Yksin sateessa –tanssin ja improvisaation festivaali, jonka toteuttamisessa teatteri on jälleen mukana. Sitten onkin vuorossa syksyn toinen ison näyttämön ensi-ilta Metsäjätti – North Karelian Edition. Sen ensi-ilta on marraskuun 19. päivä. Se on Miika Nousiaisen samannimiseen romaaniin perustuva tarina ystävyydestä metsäteollisuuden ja metallimusiikin Suomessa. Ohjaajana vierailee joensuulaistaustainen Aleksis Meaney.
Joulukuun 2. päivä on pienellä näyttämöllä Kolmas maailmansota -trilogian ensi-ilta. Trilogia koostuu livekuunnelmasta, joka pohjautuu Markus Leikolan kirjoittamaan runoelmaan Juoksen kierrän saaren ja esityksestä Kolmas maailmansota – kauhea esitys neljälle klovnille, jonka on kirjoittanut kuopiolainen Miko Kivinen. Trilogian se kolmas osa on Teemu Mäen taideteos, joka paljastuu vasta ensi-illassa. Kokonaisuuden ohjaaja on Vihtori Rämä.
Rahakabareen lippujen ennakkotarjous 20/12 euroa on voimassa toukokuun loppuun. Toukokuun jälkeen liput maksavat 32/30/16 euroa. Muut esitykset tulevat myyntiin 26.3.2015.