Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä nähdään lauantaina 30.11. pohjoiskarjalaisten tanssijoiden Mari Kortelaisen ja Kalle Pulkkisen ensi-ilta teoksesta Muteco. Teos päättää Yksin sateessa -festivaalin.
Muteco on nykytanssia ja klovneriaa yhdistävä tragikoominen teos, joka käsittelee sanoittamisen vaikeutta ja mykkyyden kokemusta leikkisän fyysisesti. Teos syntyi tekijöiden yhteisestä kiinnostuksesta soveltaa klovnerian hienoviritteistä komiikkaa nykytanssin fyysisyyteen.
Ohjaaja Taina Mäki-Iso on fyysiseen teatteriin ja klovneriaan erikoistunut teatteriohjaaja, klovni ja opettaja. Teoksessa esiintyvät Mari Kortelainen ja Kalle Pulkkinen työskentelevät Itä-Suomessa tanssija-koreografeina ja tanssinopettajina. Skenografian teokseen toteuttaa näyttämölavastaja Jonna Kuittinen ja valosuunnittelusta vastaa Werne Tanskanen.
Esityksen jälkeen Teatteriravintolan Teatteriklubilla järjestetään Yksin Sateessa -festivaalin päätösklubi. Tilaisuus tarjoaa rentoa yhdessäoloa ja keskustelua, musiikista vastaa DJ Moonlit.
Kahdettatoista kertaa järjestettävä Yksin Sateessa -festivaali tuo Joensuun näyttämöille tanssitaiteen kärkeä paikallisesti ja valtakunnallisesti tunnetuilta tekijöiltä sekä kansainvälisiltä vierailta.
Lue lisää Mutecosta
Lue lisää Yksin sateessa -festivaalista