Kuvassa vasemmalta Olli Haataja, Jukka Moskuvaara ja Jaakko Tohkanen. Kuvaaja Miska Korpelainen.
Lauantaina 23. helmikuuta kello 17:30 Joensuun kaupunginteatterissa saa ensi-iltansa Paavo 1,5. Esitys on lämmin komedia ennakkoluulojen voittamisesta.
Jaakko ja Martti ovat keski-ikäinen aviopari. Martti on sosiaalineuvoja, Jaakko työskentelee kotona keksijänä. Pariskunnan pitkäaikainen haave on toteutumassa. Heille on tulossa puolitoistavuotias adoptiolapsi.
Mutta viranomaistaholla mokaillaan. Pikku taaperon sijaan Paavon ja Martin huusholliin tupsahtaa 15-vuotias Paavo, homokammoinen nuorisorikollinen, jota on palloteltu sijaiskodista toiseen. Kun pariskunta ja Paavo opettelevat rinnakkaiseloa ei mehukkaita yhteentörmäyksiä voi välttää.
Michael Drukerin kirjoittama näytelmä sai ensi-iltansa Ruotsissa vuonna 1995. Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä nähtävä versio on päivitetty uuden avioliittolain jälkeiseen Suomeen. Se on raikas ja energinen esitys, joka naurattaa ja koskettaa.
Paavon ja Jaakon rooleissa nähdään Olli Haataja ja Jukka Moskuvaara. Martin roolissa vierailee Jaakko Tohkanen ja esityksen ohjaajana Riku Innamaa.
Esitys kuuluu teatterin kiertueohjelmistoon ja se nähdään keikalla Outokummussa 28.2. ja Kiteellä 23.3. Näytäntö kestää noin kaksi tuntia ja siinä on väliaika. Liput maksavat 22/20/12 euroa.
Lisätietoja ja valokuvia löytyy osoitteesta
https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/paavo-15