Joensuun kaupunginteatterin suurproduktio Täällä Pohjantähden alla on kulkenut pitkän matkan marraskuun ensi-illasta aina kevään aurinkoon asti ja loppusuora häämöttää. Kannattaa siis pitää kiirettä mikäli haluaa esityksen nähdä.
Täällä Pohjantähden alla on nähty Joensuun kaupunginteatterin näyttämöllä jo yli 20 kertaa, jäljellä on enää kolme.
– Sen jälkeen se on kadonnut. Teatterin luonne on sellainen. Se on ’hetken’ taidemuoto. Kun viimeinen esitys on ollut, teosta ei enää ole olemassa. Sen elämä jatkuu ainoastaan meidän tekijöiden ja katsojien mielissä, teatterinjohtaja ja ohjaaja Iiristiina Varilo toteaa haikeana hymyillen.
– Koko työryhmä on kiitollinen siitä, miten pohjoiskarjalainen yleisö on ottanut esityksen vastaan. Olemme myös äärimmäisen otettuja saamastamme palautteesta sekä Vuoden kulttuuriteko –palkinnosta, Varilo kommentoi.
Täällä Pohjantähden alla käsittelee vuoden 1918 sisällissotaan johtaneita asioita ja varsinaisen sodan tapahtumia ”toisten” eli sodan hävinneiden punaisten näkökulmasta. Tapahtumat kietoutuvat Pentinkulman kylään ja Koskelan, Kivivuoren, Töyryn ja Laurilan perheiden sekä pappilan väen elämänkulkuun. Maalaiselämä, torpparius, työläisten oikeudet, sosialismin nousu ja toivo paremmasta elämästä ovat esityksen teemoja unohtamatta Akselin ja Elinan rakkaustarinaa.
Joensuun kaupunginteatterin suurtuotannossa on mukana koko teatterin näyttelijäkaarti, avustajia sekä tanssijoita Riverian tanssin koulutusohjelmasta Outokummusta.
Lisätietoja tuotannosta: https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/taalla-pohjantahden-alla